Εξελίξεις σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες σε σχέση με την εν ψυχρώ δολοφονία του Θανάση Καλογερόπουλου που διαπράχθηκε στις 30 Οκτωβρίου, σε χώρο στάθμευσης στην περιοχή του Αγίου Τύχωνα, στη Λεμεσό.

Το πρωί η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προέβη στην σύλληψη ενός ακόμη προσώπου, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης.

Πρόκειται για 22χρονο, κάτοικο Λάρνακας, εναντίον του οποίου προέκυψε μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία  φαίνεται να εμπλέκεται στην όλη συνομωσία για τη διάπραξη του φόνου και να έχει συμμετοχή στην εκτέλεση του σχεδίου δολοφονίας του.

Γύρω στο μεσημέρι ο 22χρονος, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, οδηγήθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του δικαστηρίου και ζητήθηκε η κράτηση του για οκτώ ημέρες, αίτημα που ενέκρινε η δικαστής.

Για άλλη μια φορά η έκθεση γεγονότων δεν διαβάστηκε στο Δικαστήριο και θεωρήθηκε αναγνωσθείσα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 22χρονου δεν έφερε καμία ένσταση στο αίτημα της αστυνομίας και πρόσθεσε ότι ο πελάτης του δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τα αδικήματα και έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των ανακριτικών αρχών.

Κατά την προσαγωγή του με το όχημα της Αστυνομίας, φιλικά πρόσωπα του Θανάση Καλογερόπουλου, προπηλάκισαν τον όχημα που μετέφερε τον ύποπτο, φωνάζοντας διάφορα εναντίον του.

Σε σημερινές του δηλώσεις σε διάφορα μέσα ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας και υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι οι ανακριτές της υπόθεσης κατάφεραν να εξασφαλίσουν επίσης μαρτυρία αναφορικά με τον συνεπιβάτη στην μοτοσικλέτα διαφυγής των δραστών, που απεικονίζεται να φορά αποκριάτικη μάσκα.

Πρόκειται για 21χρονο Ελληνοκύπριο από την επαρχία Λάρνακας, ο οποίος ήδη καταζητείται από τις Αρχές. Έχουν γίνει μάλιστα έρευνες σε υποστατικό στο οποίο διέμενε ο καταζητούμενος. 

Ο κύριος Κυριάκου είπε ακόμη ότι ο 22χρονος και ο 21χρονος είναι πρόσωπα «φιλικά συνδεδεμένα.

Οι έρευνες του ΤΑΕ Λεμεσού για την υπόθεση φόνου του Θανάση Καλογερόπουλου επεκτάθηκαν τα ξημερώματα και στις Κεντρικές Φυλακές, όπου σε συνεργασία με την ΜΜΑΔ, έγινε έρευνα σε δύο κελιά και εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες κάρτες τηλεφώνων και κινητά τηλέφωνα τα οποία θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις.

Ως γνωστόν, για την υπόθεση τελούν ήδη υπό οκταήμερη κράτηση άλλα δύο πρόσωπα, ηλικίας 41 και 44 ετών.

Το διάταγμα κράτησης τους λήγει την ερχόμενη Δευτέρα και η αστυνομία αναμένεται να τους οδηγήσει εκ νέου στο δικαστήριο και θα ζητήσει ανανέωση του διατάγματος για άλλες οκτώ ημέρες.