Εντοπίστηκε στην Κύπρο ο ιδιοκτήτης του πλοίου με τη νιτρική αμμωνία που κατέληξε στη Βηρυτό

Η Κυπριακή Αστυνομία ικανοποίησε το απόγευμα αίτημα της Ιντερπόλ Βηρυτού, εντοπίζοντας και ανακρίνοντας τον 43χρονο Ρώσο, πρώην ιδιοκτήτη ναυτιλιακής εταιρείας, το πλοίο της οποίας μετέφερε την νιτρική αμμωνία που κατασχέθηκε στο λιμάνι της Βηρυτού το 2014.

Αναχώρησε από τη Λάρνακα η ναυλωμένη πτήση για επαναπατρισμό Κυπρίων από τη Βηρυτό

Αναχώρησε στις 19:00 ώρα Κύπρου για την Βηρυτό η ναυλωμένη πτήση του κυπριακού Υπουργείου Εξωτερικών, μέσω της οποίας αναμένεται να επαναπατρισθούν οι Κύπριοι πολίτες του Λιβάνου.

Eξετάσεις κορωνοϊού σε όλες τις επαρχίες με κινητή μονάδα- Δεν θα ανακοινώνεται η τοποθεσία

Ο δειγματοληπτικός έλεγχος θα γίνει με κινητή μονάδα σε όλες τις Επαρχίες, χωρίς ωστόσο να ανακοινώνεται η ακριβής τοποθεσία και το ωράριο που θα διενεργούνται οι δειγματοληψίες, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η προσέλευση ατόμων που είτε έχουν συμπτώματα είτε είναι στενή επαφή άλλων κρουσμάτων και για να εξαχθούν αντιπροσωπευτικά αποτελέσματα, μέσα από αληθινά τυχαίο δείγμα.

Επιστημονική ομάδα: Δεν υπάρχουν νέα μέτρα, ο δειγματολογικός έλεγχος των 10 χιλιάδων θα δείξει το δρόμο

Ο κ. Κωστρίκης είπε πως η δειγματοληψία αυτή θα γίνει με βάση τον πληθυσμό της κάθε πόλης και επαρχίας ενώ έχουν διορθωθεί στη μεθοδολογία κάποια λάθη που έχουν γίνει σε ό,τι αφορά τον τυχαίο δειγματολογικό έλεγχο.

Αναστέλλεται μέχρι τις 14 Αυγούστου η λειτουργία του ΚΕΠ στη Λεμεσό

Υπενθυμίζεται ότι προληπτικά έκλεισε και το Αρχείο Πληθυσμού της Επαρχιακής Διοίκησης στη Λεμεσό, το οποίο θα παραμείνει κλειστό για δύο μέρες για σκοπούς απολύμανσης και θα επαναλειτουργήσει την ερχόμενη Δευτέρα.