Το 89% των ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, δεν έχει εμβολιαστεί, ανέφερε στο ΚΥΠΕ η Αμαλία Χατζηγιάννη, Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Πρόσθεσε ότι «στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται σήμερα 66 ασθενείς εκ των οποίων οι  6 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση. Ο νεαρότερος ασθενής είναι ηλικίας 32 ετών και η μεγαλύτερη 92, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 60 έτη».
 
Χθες, συνέχισε, «έγιναν αρκετές εισαγωγές ασθενών στο Νοσοκομείο. Το 89% των ασθενών που νοσηλεύονται στο δημόσιο νοσηλευτήριο δεν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση η κ. Χατζηγιάννη απηύθυνε «θερμή έκκληση σε όλους ενόψει και των γιορτών του Δεκαπενταύγουστου να τηρούν πιστά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ώστε να μην παρατηρηθεί το φαινόμενο της έξαρσης κρουσμάτων».

Από τη μια, σημείωσε, «πάμε καλά και φαίνεται ότι υπάρχει μείωση στα κρούσματα», προσθέτοντας ότι «αλλά ταυτόχρονα υπάρχει συμφόρηση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «για να διατηρηθεί η σταθεροποίηση των κρουσμάτων που παρατηρούνται τις τελευταίες μέρες, θα πρέπει όλοι να προσέξουν ιδιαίτερα κατά το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου. Η πιστή τήρηση των μέτρων και ο εμβολιασμός που πρέπει να συνεχιστεί από όλες τις ηλικίες, είναι τα μόνα όπλα που έχουμε ενάντια στην Covid-19» σημείωσε.
 
Ανέφερε ακόμα πως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας νοσηλεύονται 16 ασθενείς, εκ των οποίων ο ένας στη ΜΑΦ, ενώ στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται 112 άτομα τα οποία θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.