Οδηγίες όπως μελετηθούν προσεκτικά όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στο νέο ρεπορτάζ του ειδησεογραφικού δικτύου Al Jazeera και να ξεκινήσουν έρευνες για όλα τα θέματα που αφορούν την Κύπρο, έδωσαν προς την Αστυνομία ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας.
 
Απαντώντας σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το νέο ρεπορτάζ του Al Jazeera, το οποίο δόθηκε τη Δευτέρα στη δημοσιότητα και το οποίο αποκαλύπτει πώς το ποδόσφαιρο, στην προκειμένη περίπτωση το αγγλικό, χρησιμοποιείται για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, εμπλέκοντας και πάλι την Κύπρο και το ήδη καταργηθέν Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα (ΚΕΠ), ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι τόσο πριν τη δημοσιοποίηση του βίντεο, ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας όσο και μετά τη δημοσιοποίηση του, ο Γενικός Εισαγγελέας, επικοινώνησαν με τον Αρχηγό Αστυνομίας και με ανακριτές, δίνοντας οδηγίες όπως μελετηθούν προσεκτικά όλες οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό και να ξεκινήσουν έρευνες για όλα τα θέματα που αφορούν την Κύπρο.
 
Όσον αφορά τη διερεύνηση των υπόλοιπων υποθέσεων, ο κ. Ανδρέου είπε ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι έρευνες σε σχέση με το πρώτο βίντεο του Al Jazeera και υπάρχει συνεχής συνεννόηση με την Νομική Υπηρεσία.
 
«Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται ακόμα και οι έρευνες σε σχέση με την έκθεση της Επιτροπής Καλογήρου και μελετώνται υποθέσεις που εγείρονται από την έκθεση της Επιτροπής Νικολάτου», πρόσθεσε.
 
Ο κ. Ανδρέου υπενθύμισε, τέλος, ότι η ανακριτική ομάδα που διερευνά αυτής της φύσεως υποθέσεις έχει ενισχυθεί εδώ και λίγο χρονικό διάστημα για να ανταποκριθεί στο μεγάλο όγκο εργασίας που προκύπτει από αυτές τις υποθέσεις.