Μετά από 24ωρη δράση, η κυπριακή αποστολή δεν αναμένεται να επιχειρήσει σήμερα Τετάρτη στα μέτωπα της πυρκαγιάς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ολύβια Μιχαηλίδου.
 
Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Μιχαηλίδου είπε ότι η κυπριακή αποστολή παρέμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της νύκτας στο πεδίο των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα στην Παναγία Ντινιούς, στη Βόρεια Εύβοια, κοντά στην Ιστιαία.
 
«Το γεγονός ότι ο αέρας είχε κοπάσει το βράδυ επέτρεψε στα μέλη μας να κινηθούν με μεγαλύτερη άνεση. Η νύκτα κύλησε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα ή άλλους τραυματισμούς, αν και ο κίνδυνος εξακολουθούσε να είναι μεγάλος λόγω του σκότους και της ψηλής και πυκνής βλάστησης. Η περιοχή έχει πλέον ασφαλιστεί και η πυρκαγιά δεν επεκτείνεται στην περιοχή», πρόσθεσε.
 
Σημείωσε, παράλληλα, ότι η κυπριακή αποστολή έχει ήδη αναχωρήσει από την Εύβοια με προορισμό την Αττική και μετά από 24ωρη δράση δεν αναμένεται να επιχειρήσει σήμερα στα μέτωπα της πυρκαγιάς.
 
Ανάφερε, επιπρόσθετα, ότι σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες για επιστροφή 4 μελών της Πολιτικής Άμυνας και του τραυματία από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
 
«Η κυπριακή αποστολή θα παραμείνει στην Ελλάδα με τα υπόλοιπα 35 μέλη της, τα 2 πυροσβεστικά οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τα 2 πτητικά μέσα του Τμήματος Δασών», συμπλήρωσε.
 
Εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικής Υπηρεσίας
 
Εξάλλου, εκτός απροόπτου μετά από μία εβδομάδα καθημερινών επιχειρήσεων, η κυπριακή αποστολή θα διακόψει για σήμερα τις δραστηριότητες στα μέτωπα πυρκαγιών, αναφέρει, σε ανάρτηση του μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής.
 
«Η κυπριακή αποστολή επιστρέφει ακτοπλοϊκώς από Εύβοια πίσω στην Αττική. Έδωσε ολονύκτια μάχη σε ένα πολύ δύσβατο έδαφος με πολύ δύσκολες συνθήκες στη Βόρεια Εύβοια στην τοποθεσία εξωκλήσι Παναγία Ντινιούς στην Κοινότητα Αλκυόνη», γράφει στο tweet του ο κ. Κεττής.
 
«Εκτός απροόπτου μετά από μία εβδομάδα καθημερινών επιχειρήσεων, η κυπριακή αποστολή θα διακόψει για σήμερα τις δραστηριότητες στα μέτωπα πυρκαγιών», καταλήγει.