Ο θάνατος ενός άνδρα 29 ετών και ο σοβαρός τραυματισμός του 52χρονου πατέρα του, ήταν το αποτέλεσμα λογομαχίας με τον γείτονά τους.

Νεκρός είναι ο Σταύρος Αντωνίου Φράγκου, ενώ ο πατέρας του, Φραγκίσκος, νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Φερόμενος δράστης είναι ο 58χρονος γείτονας των δύο ανδρών, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη για περεταίρω εξετάσεις, ενώ φαίνεται ότι ομολόγησε προφορικά, ενώπιον των αστυνομικών αρχών, την διάπραξη του εγκλήματος.

Αναμένεται ότι θα οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες και μαρτυρίες από περίοικους της οδού Καρπασίας στο Γέρι, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, όλα άρχισαν λίγο πριν τις 9 το πρωί.

Φαίνεται ότι η αιτία της αψιμαχίας, που αρχικά ξεκίνησε μεταξύ του 52χρονου και του 58χρονου, ήταν ότι ο δεύτερος στάθμευε το όχημά του πάνω στο πεζοδρόμιο και έκλεινε την είσοδο προς το διώροφο διαμέρισμα όπου διέμεναν πατέρας και γιος.

Έγινε παρατήρηση στον φερόμενο δράστη και, σύμφωνα με πληροφορίες, ακολούθησε λογομαχία που διήρκεσε πέντε λεπτά. Ο 58χρονος αρχικά κτύπησε με ξύλο τους δύο άνδρες. Ακολούθως, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται, μετέβη στην παρακείμενη κατοικία του όπου πήρε ένα κυνηγετικό όπλο με το οποίο προέβη στην αποτρόπαια πράξη.

Ο φερόμενος δράστης άνοιξε πυρ, πρώτα εναντίον του 29χρονου ο οποίος βρισκόταν πίσω από το κάγκελο της οικίας και ακολούθως τραυμάτισε τον πατέρα ο οποίος στεκόταν στο πεζοδρόμιο. Στη συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει από τη σκηνή και ακινητοποιήθηκε από γείτονές του.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απέκλεισαν τη σκηνή για περαιτέρω εξετάσεις.

Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστου Ανδρέου, που έγιναν στη σκηνή του εγκλήματος, από την αυτοψία που έγινε από τους ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξο Ορθοδόξου, διαφάνηκε ότι το θύμα έφερε τραύματα στη μία πλευρά του προσώπου του. Η Αστυνομία, όπως είπε ο κ. Ανδρέου, διερευνά υπόθεση φόνου εκ προμελέτης και απόπειρας φόνου.