Συνάντηση με τις αγροτικές οργανώσεις θα έχει στις 3 το απόγευμα στο Υπουργείο Γεωργίας ο Κώστας Καδής, για να συζητήσουν το θέμα της αύξησης της τιμής των σιτηρών και το αίτημα των παραγωγών για στήριξη τους.

Χθες βράδυ οι αγροτικές οργανώσεις, σε συγκέντρωση στην Ποταμιά, αποφάσισαν ότι αν δεν προκύψουν θετικές εξελίξεις από την συνάντηση με τον Υπουργό, τότε από την ερχόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν κινητοποιήσεις έξω από το Προεδρικό Μέγαρο, με στόχο να πείσουν τον Πρόεδρο ότι η επιβίωση των ζώων αφορά ολόκληρη την οικονομία.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του στο περιθώριο του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Κλιματική Αλλαγή στην Ανατολική Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή, ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής επιβεβαίωσε τη στήριξη του Υπουργείου Γεωργίας προς τους κτηνοτρόφους στο θέμα των σιτηρών.

Όπως είπε ο Υπουργός, το κλείσιμο της επιτροπής σιτηρών σε καμία περίπτωση δεν επηρέασε τις τιμές τις οποίες έχουν τα σιτηρά σήμερα και πρόσθεσε πως είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Ήταν ένα θέμα, ανέφερε, «το οποίο συζητήθηκε στο Συμβούλιο Υπουργών», προσθέτοντας πως «είκοσι περίπου χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η Κύπρος, έχουν με ένταση και επιμονή βάλει το θέμα αυτό και να δοθεί η  δυνατότητα στα κράτη – μέλη να στηρίξουν τους αγρότες».

Καταφέραμε, είπε ο κ. Καδής, να πάρουμε κάτι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως απόφαση, να δοθεί δηλαδή η δυνατότητα και να επιτραπεί η ενίσχυση για μια μικρή χρονική περίοδο των κτηνοτρόφων.

«Αυτό θα μας το πουν τελικά μέσα στις επόμενες μέρες», πρόσθεσε.

Άρα, κατέληξε, «να είναι βέβαιοι οι κτηνοτρόφοι μας ό,τι όπως κάναμε και στο παρελθόν, έτσι και τώρα θα έχουν τη στήριξή μας».