Εξελίξεις έφερε η άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του 38χρονου Αζέρου, ο οποίος τελεί υπό κράτηση μετά από κατηγορία για ενδεχόμενη σχεδιαζόμενη δολοφονία σε βάρος επιχειρηματιών με καταγωγή από το Ισραήλ.

Η Αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη 27χρονου με καταγωγή από το Πακιστάν, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζεται ως διανομέας φαγητού στην Πάφο και φέρεται να συνεργαζόταν με τον 38χρονο.

Ο 27χρονος αναμένεται ότι θα οδηγηθεί σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Και αυτή η διαδικασία θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, όπως και όλες οι προηγούμενες που σχετίζονται με την υπόθεση, καθώς κρίθηκε ότι σχετίζονται με θέματα δημόσιας ασφάλειας.

Σημειώνεται ότι στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τα τρία κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου Αζέρου κατά τη σύλληψή του, καθώς κατέδειξαν πρόσωπα με τα οποία συναντήθηκε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο.

Θα καταβληθούν, επίσης, νέες προσπάθειες για να διευκρινιστεί κατά πόσο ο 27χρονος ερχόταν στην Λευκωσία κατά την περίοδο που ο 38χρονος βρισκόταν στην πρωτεύουσα.

Σημαντικά θεωρούνται από την Αστυνομία και τα ρούχα που βρέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου κατά την σύλληψή του, τα οποία δεν αποκλείεται να του προμήθευσε ο 27χρονος από το Πακιστάν, καθώς έχουν άμεση σχέση με την επαγγελματική του δραστηριότητα.

Υπάρχουν δεδομένα και μαρτυρίες που πρέπει να διερευνηθούν, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Δεν αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να ακολουθήσει νέος κύκλος συλλήψεων.
Υπενθυμίζεται ότι το διάταγμα προσωποκράτησης του 38χρονου Αζέρου λήγει αύριο και αναμένεται ότι θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για ανανέωσή του.