Στέγη οικίας στον συνοικισμό αυτοστέγασης των Περβολιών κατέρρευσε πρόσφατα, με αποτέλεσμα το ζευγάρι που διέμενε σε αυτό μαζί με το 5μηνο βρέφος τους, να έχουν μετακινηθεί σε παράγκα στην παραλία.

Το σοβαρό αυτό ζήτημα, μαζί με πολλά άλλα προβλήματα που υπάρχουν σε οικίες στους συνοικισμούς αυτοστέγασης, αναδείχθηκε σήμερα στην Επιτροπή Προσφύγων της Βουλής.

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστόφιας, είπε πως κατά τη σημερινή συζήτηση με θέμα την ανάγκη αύξησης του ποσού επιδιόρθωσης των οικιών σε συνοικισμούς αυτοστέγασης, διαπιστώθηκε το μέγεθος του προβλήματος.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ, Νίκος Γεωργίου, είπε πως το κράτος διαχρονικά προσφέρει με διάφορα σχέδια την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των προσφύγων, όμως το νέο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον επιβάλλει τη στοχευμένη αύξηση στην παροχή βοήθειας και χορηγίας για την επιδιόρθωση και συντήρηση των κατοικιών στους συνοικισμούς αυτοστέγασης.

Ο Γραμματέας της Επιτροπής Προσφύγων του Συνοικισμού Περβολιών, Φώτης Κατσαντώνης, είπε πως σήμερα 5 κατοικίες βρίσκονται σε πολύ κακή κατάσταση, με αποτέλεσμα να καταρρέουν στέγες και τοίχοι, χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να μπορούν να τα επιδιορθώσουν καθώς οι πλείστοι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι.