Οι μελέτες για τον συνδετήριο δρόμο της συνοικίας Ανθούπολης με την λεωφόρο Νίκαιας ολοκληρώνονται, δήλωσε σήμερα στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Κάτω Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα ότι θα προκηρυχθούν προσφορές για το έργο εντός του 2021.

Τις τελευταίες μέρες η πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή στο «Κανάλι 6», υπήρξε δέκτης νέων παραπόνων από κατοίκους της περιοχής που τόνισαν πως για να μεταβούν στο σπίτι τους πρέπει να περιμένουν γραμμή από φορτηγά που κατευθύνονται στο λιμάνι Λεμεσού, ιδιωτικά οχήματα που συρρέουν στο Mall, καθώς και αυτά που οδεύουν στο νέο νοσοκομείο της πόλης.

Οι παραπονούμενοι, που αναγκαστικά χρησιμοποιούν τη βασική οδική αρτηρία που συνδέει τη συγκεκριμένη περιοχή με τον Κάθετο Δρόμο, που ξεκινά από το νέο λιμάνι και διασχίζοντας τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Πάφου εκτείνεται μέχρι το Νοσοκομείο, αξιώνουν τη κατασκευή του συνδετήριου δρόμου εδώ και χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια περιοχή με ραγδαία οικιστική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα ανάλογη αύξηση του πληθυσμού αλλά και του αριθμού των οχημάτων.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στη διάρκεια παλαιότερων εξαγγελιών του για τα αναπτυξιακά έργα στην επαρχία Λεμεσού, συμπεριέλαβε σ’ αυτά, τον συνδετήριο δρόμο Ανθούπολης με την λεωφόρο Νίκαιας, συνολικού κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ, προσθέτοντας πως το έργο περιλαμβάνεται στο τριετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2019-2021.

Η κατασκευή του συνδετήριου αποτελεί βασικό αίτημα του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών, που επισημαίνει πως η περιοχή Ανθούπολης έχει αποκοπεί από τον υπόλοιπο Δήμο και αυτό ήταν αποτέλεσμα της ολοκλήρωσης του πρωταρχικού οδικού δικτύου που συνδέει την Λεμεσό με την επαρχία Πάφου.

Να σημειωθεί ότι το έργο θεωρείται ώριμο εδώ και καιρό, αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης είχε μπει στο «ψυγείο».