Νωρίτερα σήμερα συνεδρίασε η Επιτροπή Επιλογής της Βουλής η οποία εξέτασε την ένσταση που ήγειρε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας και της ΕΔΕΚ για συμμετοχή του προέδρου του ΕΛΑΜ Χρίστου Χρίστου στην Επιτροπή Άμυνας. Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ επικαλείται λόγους εθνικής ασφάλειας, με την αιτιολογία ότι δεν έχει ο κ. Χρίστου ολοκληρώσει της στρατιωτική του θητεία.

Η Επιτροπή Επιλογής αποφάσισε ότι δεν συντρέχει νομικό κώλυμα σε σχέση με την συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΑΜ στην Επιτροπή Άμυνας, καλώντας τον κ. Σιζόπουλο να συγκαλέσει συνεδρία της Επιτροπής η οποία σημειώνεται δεν έχει ακόμα συνεδριάσει μετά τις βουλευτικές εκλογές.
Παραμένει το ερώτημα κατά πόσο ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ θα συμμορφωθεί με την απόφαση της Επιτροπής ή εάν θα επιμείνει στην θέση που υποστηρίζει.

O πρόεδρος του ΕΛΑΜ υποστήριξε μιλώντας στο κρατικό κανάλι ότι ο κ. Σιζόπουλος θα έπρεπε να ήταν ήδη φυλακή για το αδίκημα της εισαγωγής παράνομων σκευασμάτων, πιο γνωστής και ως υπόθεσης με τα botox. Υπάρχει τεκμήριο και μαρτυρία, αυτά συνθέτουν μια καλά στημένη υπόθεση που θα έπρεπε να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, είπε ο κ. Χρίστου.

Ο κ. Σιζόπουλος υποστηρίζει σε απάντηση του ότι η συγκεκριμένη υπόθεση οδηγήθηκε στην Γενική Εισαγγελία και αποδείχθηκε ότι δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στην υπόθεση.