Υψηλόβαθμό στέλεχος της Γραμματείας των Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Κύπρο στις αρχές Νοεμβρίου, προς το τέλος δηλαδή της ερχόμενης εβδομάδας, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.

Οι πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως για την επικείμενη επίσκεψη έχει ήδη ενημερωθεί η Λευκωσία, και περισσότερες πληροφορίες για αυτήν αναμένεται να γνωστοποιηθούν τις επόμενες ημέρες, οπόταν και θα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα των επαφών του αξιωματούχου των ΗΕ, που, όπως αναμένεται, θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και τον Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ.

Η επίσκεψη, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αρχικά τον Οκτώβριο, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό, και τελικά έχει προγραμματιστεί για τις αρχές Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται πως το περασμένο Σάββατο ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε συνομιλία στο περιθώριο της Συνόδου για την Ειρήνη στο Κάιρο με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και την Αναπληρώτρια ΓΓ του ΟΗΕ Ρόζμαρι ΝτιΚάρλο και με δηλώσεις του έχει καλωσορίσει τη δέσμευση του κ. Γκουτέρες να προχωρήσει με τον διορισμό μιας προσωπικότητας για να διερευνήσει την προοπτική επανέναρξης των συνομιλιών, λέγοντας ότι σύντομα θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον ΓΓ του ΟΗΕ.

Πηγή: ΚΥΠΕ