Ένας Παλαιστίνιος που είχε αιτηθεί άσυλο στο Βέλγιο συνελήφθη σήμερα στις Βρυξέλλες, μία ημέρα αφότου πήγε σε έναν οργανισμό που παρέχει βοήθεια στους πρόσφυγες και αναφέρθηκε σε μια πιθανή επίθεση αυτοκτονίας.

Πρόκειται για έναν άνδρα ηλικίας περίπου 20 ετών, ο οποίος ήταν εμφανώς «απελπισμένος» από τα όσα βιώνει η οικογένειά του στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή που έχει γνώση της υπόθεσης. Φέρεται ότι δήλωσε ότι σκοπεύει «να ανατιναχθεί και να γίνει μάρτυρας».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Belga, ο νεαρός συνελήφθη το μεσημέρι σε ένα ξενοδοχείο της συνοικίας Άντερλεχτ των Βρυξελλών. Νωρίς το απόγευμα η εισαγγελία ανακοίνωσε τη σύλληψή «ενός ατόμου» χωρίς να επιβεβαιώσει ότι επρόκειτο για τον νεαρό Παλαιστίνιο.

Το επίπεδο συναγερμού στο Βέλγιο έχει αυξηθεί στη βαθμίδα 3 («σοβαρό») –με το 4 να είναι το ανώτερο– μετά τη δολοφονία δύο Σουηδών από έναν ριζοσπαστικοποιημένο Τυνήσιο, την περασμένη εβδομάδα. Ο δράστης σκοτώθηκε από τη βελγική αστυνομία στις 17 Οκτωβρίου, μία ημέρα μετά την επίθεση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ