Το Δικαστήριο απέρριψε την Τετάρτη την αίτηση προσωποκράτησης της Αστυνομίας για τα δέκα πρόσωπα αραβικής καταγωγής που είχαν συλληφθεί το πρωί της Δευτέρας ως ύποπτοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης για την μεταφορά αλλοδαπών στην Κύπρο έναντι αμοιβής.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου στο οποίο προσήχθηκαν οι δέκα, ανακοινώνοντας την απόφαση του ανέφερε πως δεν υπήρχε η σύνδεση των υπόπτων με τα υπό διερεύνηση αδικήματα που απαιτείται με βάση τη νομοθεσία και τη νομολογία. Κατόπιν τούτου και οι δέκα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Η Αστυνομία είχε προχώρησε τη Δευτέρα στις συλλήψεις των 10 ατόμων, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, που στήθηκε μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, για κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, προς την Κύπρο.

Η δικαστική διαδικασία ξεκίνησε την προηγούμενη Δευτέρα με την Αστυνομία να αιτείται την οκταήμερη προσωποκράτηση των υπόπτων. Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δέκα υπόπτων αγόρευσαν προκειμένου να αποφασίσει το Δικαστήριο αν πληρούνται τα κριτήρια και να εκδοθεί το διάταγμα προσωποκράτησης.

Στις αγορεύσεις τους οι δικηγόροι υπεράσπισης είχαν αναφέρει πως δεν πληρείται το κριτήριο και πως δεν έχει αναφερθεί οποιοδήποτε διαπραχθέν αδίκημα εναντίον των δέκα υπόπτων.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, ανέφερε ότι η Αστυνομία συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης στη βάση στοιχείων και πληροφοριών που έχουν συλλεχθεί μέχρι στιγμής.

Ανέφερε συγκεκριμένα ότι διενεργούνται εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί η προέλευση του χρηματικού ποσού των €160,000 που βρέθηκε σε έναν από τους υπόπτους, καθώς και μικρότερων χρηματικών ποσών, επιταγών αλλά και άλλων τεκμηρίων που εντοπίστηκαν από τις έρευνες που έγιναν, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να αφορούν στη συνολική παράνομη δράση των υπόπτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ