Καθοριστικές είναι οι επόμενες μέρες για τον κορωνοϊό στην Κύπρο υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, απευθύνοντας εκ νέου έκκληση στους πολίτες να μείνουν σπίτι.

Ανακοίνωσε ότι το υπουργείο εξασφάλισε 126 κλίνες για νοσηλεία ασθενών κορωνοϊού και επιπλέον αναπνευστήρες, τους οποίους θα έχει αρχές του Απρίλη.

Κάλεσε επίσης τους επαγγελματίες υγείας αλλά και το κοινό, να χρησιμοποιούν με φειδώ τα σκευάσματα, τις μάσκες και τα γάντια. Πρόσθεσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να εξασφαλιστούν επιπλέον μάσκες και άλλα απαραίτητα αναλώσιμα μέσω των πρεσβειών της Κύπρου στο εξωτερικό.

Κάλεσε παράλληλα τους φοιτητές, τους γονείς και τις οικογένειές τους, να δείξουν κατανόηση.

«Προτιμώ να λάβω επώδυνες αποφάσεις, έστω και υπερβολικές, παρά να ξεφύγει η κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Ιωάννου. Δέχεται, είπε, τις ανησυχίες, την κριτική και τα παράπονα, όμως κορυφαία προτεραιότητα είναι η διασφάλιση της υγείας των πολιτών.

Κάνουμε, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του ιού λαμβάνοντας αυστηρότερα μέτρα από τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.