Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εναπόκειται η απόφαση για τον νόμο περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), Πρόδρομος Προδρόμου, στο περιθώριο διάσκεψης Τύπου με θέμα την αξιολόγηση των μαθητών και μαθητριών στη Μέση Εκπαίδευση, η οποία έγινε τη Δευτέρα στο Υπουργείο Παιδείας.

Ερωτηθείς για την πιθανότητα αναπομπής του νόμου περί σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα σχολεία, ο κ. Προδρόμου είπε ότι μια γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα δεν είναι θέμα πειθούς. «Αν υπάρχει γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, εναπόκειται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να εξετάσει το θέμα και να πάρει τις αποφάσεις του», πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο ΥΠΑΝ δήλωσε ότι «το θέμα όμως δεν είναι μόνο νομικό. Το θέμα, επεσήμανε, «είναι ότι από την προηγούμενη σχολική χρονιά ξεκινήσαμε μεθοδικά στις μικρές ηλικίες να έχουμε διδασκαλία σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, έτσι ώστε να δώσουμε στα παιδιά τις γνώσεις εκείνες για να θωρακιστούν όσο γίνεται απέναντι σε κακόβουλες ενέργειες ενηλίκων».

«Το να ληφθεί μια απόφαση ότι εισάγεται σε όλες τις βαθμίδες από μια συγκεκριμένη ημερομηνία, εγείρει κάποια ερωτηματικά», υπέδειξε ο κ. Προδρόμου, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει προεργασία και συζητήσεις και ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει τους δικούς του προγραμματισμούς.

Ο ΥΠΑΝ επανέλαβε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εξετάσει τη νομοθεσία και θα αποφασίσει κατά πόσο θα αναπέμψει τον νόμο, τονίζοντας ότι η μεγάλη πρόκληση είναι να γίνει αναδιαμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος για να συμπεριλάβει και αυτό το θέμα. «Θα περιμένουμε να ληφθούν οι αποφάσεις από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γι’ αυτό το θέμα, όπως και για τις τροπολογίες που έγιναν από τη Βουλή σχετικά με την προδημοτική εκπαίδευση», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ