Έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι σε λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου στις Σέρρες στην Ελλάδα, με ένα παιδί να χάνει τη ζωή του και άλλα δύο να έχουν τραυματιστεί ελαφρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε την ώρα του διαλείμματος, με την πόρτα του λεβητοστασίου να εκσφενδονίζεται σε απόσταση δεκάδων μέτρων τραυματίζοντας θανάσιμα ένα 12χρονο παιδί που εκείνη την ώρα ήταν στον προαύλιο χώρο του σχολείου.

Στο σχολείο έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, η οποία ωστόσο δεν χρειάστηκε να επιχειρήσει καθώς δεν υπήρξε ούτε φωτιά, αλλά ούτε και κάποιος εγκλωβισμός.

Tα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας αναφέρουν για την τραγωδία: «Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν. Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες».

Πηγή: Newsbeast.gr