Η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια έχει ξεπεράσει τους 10,000 επιβάτες ημερησίως και αναμένεται περαιτέρω αύξησή της, ανέφερε σήμερα ο Υπουργός Μεταφορών, Γιάννης Καρούσος, σημειώνοντας πως έχουν επιλυθεί προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην όλη διαδικασία.
 
Σε δηλώσεις του στη Λεμεσό, ο κ.Καρούσος είπε πως «τα αεροδρόμια έχουν ξεπεράσει τους 10 χιλιάδες επιβάτες σε ημερήσια βάση, λειτουργεί ικανοποιητικά η όλη ροή στα αεροδρόμια και κάποια προβλήματα που υπήρχαν μεμονωμένα, τα έχουμε επιλύσει καθώς έχουν βελτιωθεί σημαντικά τόσο οι κρατικές υπηρεσίες στα αεροδρόμια, όσο και το προσωπικό της διαχειρίστριας εταιρείας».
 
Υπενθύμισε δε, ότι μεγάλος τουριστικός πράκτορας του Ηνωμένου Βασιλείου έχει ξεκινήσει πτήσεις από τις 17 Αυγούστου, από οκτώ αεροδρόμια, και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «θα αυξηθεί περαιτέρω η επιβατική κίνηση».
 
Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Μεταφορών υπογράμμισε πως «έχουμε αποδείξει ότι το σύστημα το οποίο έχουμε σχεδιάσει και εφαρμόζουμε είναι αποτελεσματικό», φέροντας ως παράδειγμα άλλες χώρες όπως η Αυστρία, η Ελλάδα και η Γερμανία που ξεκίνησαν και αυτές την κατηγοριοποίηση χωρών.
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσο η έξαρση κρουσμάτων στην Ελλάδα προβληματίζει και υπάρχει ενδεχόμενο νέας κατάταξης της, ο κ. Καρούσος είπε πως «το σχέδιο δράσης μας στηρίζεται πάνω σε καθαρά επιδημιολογικά δεδομένα και το μόνο πράγμα που αλλάζει είναι οι κατηγορίες χωρών τις οποίες το Υπουργείο Υγείας με ειδικούς, οι οποίοι αξιολογούν συγκεκριμένους επιδημιολογικούς δείκτες σε εβδομαδιαία βάση, κατηγοριοποιούν τις χώρες στις ανάλογες κατηγορίες».
 
«Η οποιαδήποτε χώρα αναβαθμίζεται ή υποβαθμίζεται, είναι καθαρά στη βάση αυτού», δήλωσε και πρόσθεσε ότι ο λόγος που η Ελλάδα άλλαξε από κατηγορία Α’ σε κατηγορία Β’ «είναι πάρα πολύ απλός, για να διασφαλίσουμε τη δημόσια υγεία στην Κύπρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ