Υπό πίεση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, λόγω ενός συνδυασμού προβλημάτων, με αποτέλεσμα να προκύπτει έλλειψη κρεβατιών σε κάποιες ειδικότητες, που συνεπάγεται καθυστέρηση να μεταφερθούν σε θαλάμους περιστατικά από τις πρώτες Βοήθειες, τα οποία κρίνεται ότι πρέπει να εισαχθούν για περαιτέρω νοσηλεία.

Το Κανάλι 6  ασχολήθηκε με το θέμα με αφορμή παράπονο από πολίτη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή, για συγγενικό του πρόσωπο που παρέμεινε στις πρώτες βοήθειες πέραν του ενός 24ωρου, μέχρι να καταστεί δυνατό να εισαχθεί στους θαλάμους του νοσηλευτηρίου.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τη Διεύθυνση του Νοσοκομείου Λεμεσού, μας λέχθηκε ότι όντως υπάρχει δυσκολία αναφορικά με τις εισαγωγές ασθενών και ιδιαίτερα Παθολογικών και Πνευμονολογικών περιστατικών κι αυτό οφείλεται σε συνδυασμό παραγόντων.

Όπως μας επισημάνθηκε, διάγουμε την περίοδο κατά την οποία απουσιάζει με άδειες μέρος του νοσηλευτικού προσωπικού, με αποτέλεσμα αυτό να είναι μειωμένο, ενώ ταυτόχρονα, λόγω της αύξησης των εισαγωγών ασθενών με covid, κατέστη ανάγκη να ανοίξουν ειδικά γι’ αυτούς 10 επιπρόσθετες κλίνες.

Πέραν αυτών, εξακολουθεί να υφίσταται το μόνιμο πρόβλημα κακής νοοτροπίας ορισμένων συγγενών που αποφεύγουν να παραλάβουν τους δικούς τους ασθενείς, παρόλο που τους έχει δοθεί εξιτήριο από το Νοσηλευτήριο. «Κάποιοι θεωρούν το Νοσοκομείο ξενοδοχείο και κατακρατούν κρεβάτια, στερώντας τα από νέους ασθενείς», ανέφερε στο Κανάλι 6 πηγή από το Νοσοκομείο Λεμεσού.

Την ίδια στιγμή, η δύσκολη οικονομική κατάσταση έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια της, με αποτέλεσμα πολλά περιστατικά που λαμβάνουν εξιτήριο, σε λιγότερο από μια εβδομάδα να επανέρχονται στο νοσοκομείο.

Αρκετοί συμπολίτες μας επικαλούνται γι’ αυτό το κόστος των διαφόρων Ιδρυμάτων, προκειμένου να φιλοξενήσουν τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του σταθμού μας, αυτή τη στιγμή στο Νοσοκομείο Λεμεσού γίνονται 20 με 25 εισαγωγές νέων ασθενών ημερησίως .

Στους παράγοντες που προκαλούν το πρόβλημα θα μπορούσε να προστεθεί και το γεγονός ότι στη Λεμεσό δεν έχουν ενταχθεί ιδιωτικά νοσηλευτήρια στο ΓΕΣΥ, στο βαθμό που συνέβη σε άλλες επαρχίες, αλλά και το ότι στην πράξη είναι πιο δύσκολες οι διαδικασίες εισαγωγής μη χειρουργικών ασθενών, στον ιδιωτικό τομέα.