Διάταγμα κράτησης για περίοδο οκτώ ημερών εξέδωσε το επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 27χρονου και του 22χρονου, σε σχέση με τον εντοπισμό περίπου 35 κιλών κάνναβης και ρητίνης κάνναβης, σε διαμέρισμα και αποθήκη στη Μέσα Γειτονιά. Οι δικηγόρους τους δεν έφεραν ένσταση στην κράτηση τους.
Η ΥΚΑΝ έφθασε στην σύλληψη των δύο υπόπτων, μετά από αξιολόγηση πληροφορίας ότι ο πρώτος ύποπτος ηλικίας 27 ετών ασχολείτο με εμπορία και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών. Στη βάση αυτής της πληροφόρησης, ζητήθηκε κατ’ αρχήν ένταλμα έρευνας τόσο για το πατρικό σπίτι του υπόπτου αλλά και για το διαμέρισμα που διατηρούσε στη Μέσα Γειτονιά.
Χθες το απόγευμα κι αφού τα μέλη της ΥΚΑΝ είχαν θέσει υπό διακριτική παρακολούθηση το διαμέρισμα του 27χρονου θεάθηκε ο ίδιος, όπως κι ένας 20χρονος, που έλεγχε από το μπαλκόνι του διαμερίσματος τον δρόμο. Οι αστυνομικοί της ΥΚΑΝ έκαναν έφοδο στο διαμέρισμα, παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο της πολυκατοικίας. Στην πορεία τους προς το διαμέρισμα ανέκοψαν τους δύο νεαρούς που επιχειρούσαν να εξέλθουν. Κι οι δύο αφού οδηγήθηκαν εντός του διαμερίσματος του 27χρονου, τα μέλη της ΥΚΑΝ άρχισαν έρευνες κι εντόπισαν σε διάφορα σημεία της κουζίνας και του καθιστικού ποσότητα κάνναβης
Εντός του διαμερίσματος εντοπίστηκε συγκεκριμένα ποσότητα 8 κιλών ενώ στην κατοχή των δύο βρέθηκε χρηματικό ποσό. Μικρές ποσότητες ναρκωτικών βρέθηκαν και στο αυτοκίνητο του 27χρονου Στην συνέχεια ερευνήθηκε η αποθήκη που ανήκει στο διαμέρισμα κι εκεί εντοπίστηκε ποσότητα πέραν των 20 κιλών κάνναβης, ως επίσης και ποσότητα ρητίνης κάνναβης, βάρους έξι κιλών και 880 γραμμαρίων.
Οι δύο ύποπτοι αρχικά παραδέχθηκαν εμπλοκή στη υπόθεση, δίνοντας διάφορους ισχυρισμούς για την κατοχή της τεράστιας ποσότητας των ναρκωτικών και τον προορισμό της. Ο 27χρονος προέβη σε παραδοχή, ενώ ο 20χρονος ανάφερε ότι θα δώσει κατάθεση σε μεταγενέστερο στάδιο. Εναντίον τους διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας, κατοχής, κατοχής με σκοπό την προμήθεια, παράνομη χρήση και Νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες