Το Κίνημα Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών καλωσορίζει με ανακοίνωση τις θετικές δηλώσεις και τις δεσμεύσεις των αρμοδίων του Υπουργείου Μεταφορών και του Δήμου Λεμεσού κατά την πρόσφατη παρουσίαση της δέσμης μέτρων υλοποίησης του ΣΒΑΚ».

Εκφράζει όμως ταυτόχρονα λύπη γιατί καθυστερήσαμε τόσο πολύ, με ορατό πλέον τον κίνδυνο να μην πετύχουμε τους εθνικούς μας στόχους με όλες τις οδυνηρές συνέπειες που συνεπάγεται αυτό.

Είναι ευχάριστο που παρουσιάστηκαν συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των ρυπογόνων αυτοκινήτων με ταυτόχρονη προώθηση των βιώσιμων μέσων μεταφοράς δηλαδή του περπατήματος, του ποδηλάτου και των δημόσιων μεταφορών, προσθέτουν οι Οικολόγοι.

Δυστυχώς ο δήμαρχος Λεμεσού δεν παρέλειψε να αναφέρει και σημαντικά οδικά έργα τα οποία κατά την άποψη του πρέπει να προωθηθούν άμεσα όπως ο βόρειος παρακαμπτήριος και η υπέργεια διάβαση που καταλήγει στην οδό Κωστή Παλαμά.

«Τα έργα αυτά διευκολύνουν το αυτοκίνητο και ευρίσκονται σε αντίθεση με τις αρχές της βιώσιμης κινητικότητας τις οποίες κατά τα άλλα υποστηρίζει», αναφέρουν οι οικολόγοι .