Όσο πλησιάζουμε στον κρίσιμο δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής οι εξελίξεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Τα επιτελεία των δύο υποψηφίων που διεκδικούν την ψήφο του λαού, επιχειρούν με διάφορους τρόπους να εξασφαλίσουν την υποστήριξη πολιτών που ψήφισαν στον πρώτο γύρο Αβέρωφ Νεοφύτου, άλλους υποψήφιους, είτε και άτομα που τήρησαν αποχή.

Πολλά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν από την οριστική απόφαση που αναμένεται να λάβει ενόψει του δευτέρου γύρου ο Δημοκρατικός Συναγερμός, σε συνεδρίαση του πολιτικού γραφείου του κόμματος που θα αρχίσει στις έξι σήμερα το απόγευμα, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Η συνεδρίαση αναμένεται να είναι μαραθώνια καθώς η απόφαση που αναμένεται να ληφθεί, δικαίως έχει χαρακτηριστεί από αρκετούς ως η κρισιμότερη στην ιστορία του ΔΗΣΥ. Η συνεδρία σύμφωνα με πληροφορίες θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Προέδρου Αναστασιάδη ο οποίος φέρεται να προκρίνει την υποστήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη, κάτι που εκφράστηκε μέσα και από δύο συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο με το επιχείρημα να μην επιστρέψει το ΑΚΕΛ στην εξουσία.

Φαίνεται ότι η επικρατέστερη επιλογή που αναμένεται να λάβει ο ΔΗΣΥ είναι η ψήφος κατά συνείδηση, ωστόσο δεν αποκλείεται στην απόφαση του κόμματος υπάρχουν και κάποιες υποσημειώσεις ή αναφορές που θα εκφράζουν εμμέσως άποψη προς μια κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά τις κινήσεις των υποψηφίων, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέστειλε σήμερα νέα επιστολή στον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ, δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος για νέα συνάντηση μαζί του ακόμα και εντός της ημέρας, για ουσιαστική συμμετοχή του κόμματος στην διακυβέρνηση του.

Άνοιγμα προς τον ΔΗΣΥ έγινε και από τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος σε ανάρτηση του στο Twitter αναφέρει ότι το κόμμα του συνεργάστηκε με τον ΔΗΣΥ, σε δύσκολες εποχές και κράτησαν τη χώρα σε τροχιά σταθερότητας. «Θα ήταν τιμή για το ΔΗΚΟ να ξανά συνεργαστούμε σε μια κυβέρνηση ευρείας αποδοχής», σημειώνει.

Το Επιτελείο Ανδρέα Μαυρογιάννη αναμένεται μέχρι μέχρι αύριο να ανακοινώσει τον Υπουργό Οικονομικών σε περίπτωση εκλογής του υποψηφίου. Θα γίνουν επίσης κάποιες ανακοινώσεις οι οποίες εκτιμάται ότι θα απαντούν στις ανησυχίες πολιτών κυρίως στον χώρο των επιχειρήσεων, για τα θέματα Οικονομίας. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα είναι μια προσωπικότητα που από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Και δεν αποκλείεται να είναι ένα από τα άτομα που στελεχώνουν το οικονομικό επιτελείο του κ. Μαυρογιάννη.

Και οι δύο υποψήφιοι είχαν σήμερα συνάντηση με τον Γιώργο Κολοκασίδη με τον οποίο συζήτησαν διάφορα θέματα, και ζήτησαν την υποστήριξη του. Ο κ. Κολοκασίδης αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε σήμερα και με τον Αχιλλέα Δημητριάδη, ο οποίος παρέδωσε στον υποψήφιο πρόεδρο το πλαίσιο των θέσεων του ζητώντας γραπτώς τις απαντήσεις του.