Το Τμήμα Περιβάλλοντος έχει λάβει νέα σχέδια για το μεγάλο πάρκο που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν η φαρμακοβιομηχανία Medochemie και ο Δήμος Αγίου Αθανασίου, στην ομώνυμη βιομηχανική περιοχή, σε έκταση 30 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων και αναμένει και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, προκειμένου να τοποθετηθεί επ’ αυτού, ανέφερε στο Κανάλι 6 αρμόδιος λειτουργός.

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Περιβάλλοντος πρόσθεσε πως τα προηγούμενα σχέδια είχαν απορριφθεί, διότι ήταν μεγάλη η έκταση που προτεινόταν για κατασκευή χώρων στάθμευσης και επηρεάζονταν αρκετά δέντρα.

Είπε τέλος πως θέση του Τμήματος είναι πως με σωστό σχεδιασμο, είναι δυνατο να υλοποιηθεί το εργο.

Το διευθυντικό στέλεχος της Medochemie Αυγουστής Χρυσάνθου επιβεβαίωσε προς το Κανάλι 6 πως η φαρμακοβιομηχανία θα διαβιβάσει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα νέα σχέδια, μέχρι το τέλος του χρόνου.

Υπέδειξε ωστόσο, πως δεν υπήρξαν οι καθυστερήσεις από πλευράς του κράτους, το έργο θα ήταν έτοιμο σήμερα κατά 80%.

Ο κ. Χρυσάθου ανέφερε ακόμη πως το κόστος για το πάρκο υπολογίζεται πλέον να ανέλθει στα 3 εκατομμύρια, λόγω της αυξησης των τιμών στα υλικά και των αλλαγών.

Πρόσθεσε πως η πρόθεση της Medochemie να καλύψει εξ ολοκλήρου το κόστος εξακολουθεί να υφίσταται, όμως όπως μας είπε χαρακτηριστικά αν συνεχίσουν να εμφανίζονται προβλήματα και καθυστερήσεις ως προς την υλοποίηση του, «μπορεί να κουραστεί».

Ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου Μαρίνος Κυριάκου μας είχε δηλώσει παλαιότερα πως η τοπική αρχή και η Medochemie φιλοδοξούν να δημιουργήσουν στο χώρο το μεγαλύτερο πάρκο της ευρύτερης Λεμεσού μετά τον Δημοτικό Κήπο, με δαπάνη την οποία θα αναλάβει η φαρμακοβιομηχανία, εντάσσοντας το πάρκο που θα φέρει το όνομα του ιδρυτή της, Δρα Ανδρέα Πίττα, στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής και Περιβαλλοντικής της Ευθύνης.

Ο δήμαρχος υπεδειξε πως με την ανάπλαση του χώρου πρασίνου θα απαμβλυνθεί και το οξύ πρόβλημα έλλειψης χώρων στάθμευσης, στη Βιομηχανική και υπέδειξε πως μέρος του χώρου χρησιμοποιείται de facto, για στάθμευση καθημερινά, από 100 αυτοκίνητα.

Ο Δήμαρχος τόνισε ότι ο σχεδιασμός από τους μελετητές είναι εξαιρετικός και πως περιλαμβάνει πρόσθετες δενδροφυτεύσεις, εγκαταστάσεις όπως παγκάκια, λωρίδες κυκλοφορίας πεζών και ποδηλάτων, καθώς και φωτισμό χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.

Να σημειωθεί πως η πρωϊνή ενημερωτική εκπομπή στο Κανάλι 6, υπήρξε την περασμένη εβδομάδα δέκτης καταγγελιών ότι ο μέγαλος αυτός χώρος πρασίνου παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, με σκουπίδια χόρτα και τρωκτικά.