Συνεχίζεται ο απόηχος των όσων συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή στο ΓΣΠ και στον αγώνα ΑΠΟΕΛ – Καρμιώτισσα, όπου για άλλη μια φορά διαφάνηκε γύμνια του μηχανισμού ελέγχου όσων εισέρχονται στα γήπεδα.

Φίλαθλοι του ΑΠΟΕΛ που βρίσκονταν στην κερκίδα κινδύνευσαν όταν ένας 34χρονος με Ιρανική καταγωγή, μετά από συμπλοκή οπαδών των δύο ομάδων φέρεται να πρόταξε μαχαίρι.

Ο 34χρονος που φέρεται να εκτελούσε καθήκοντα σωματοφύλακα ενός παράγοντα ομάδας, εισήλθε στο γήπεδο χωρίς κάρτα φιλάθλου, χωρίς την επίδειξη ταυτότητας, από το σημείο όπου εισέρχονται οι παράγοντες των ομάδων.
Μετά την σύλληψη του 34χρονου, ο οποίος τελεί υπό τετραήμερη κράτηση, βρέθηκε στην κατοχή του και δεύτερο μαχαίρι, ενώ μετά από ανακρίσεις διαπιστώθηκε ότι απορρίφθηκε η αίτηση του για παραμονή στην Κύπρο, με τον ίδιο να υποβάλλει έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία εκκρεμεί.

Για την υπόθεση συνελήφθη και δεύτερο πρόσωπο ηλικίας 46 ετών. Πρόκειται για Ε/κ επιχειρηματία και ποδοσφαιρικό παράγοντα ο οποίος ήταν μέλος της αντιπροσωπείας της Καρμιώτισσας. Ο 46χρονος νοσηλεύεται φρουρούμενος σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό, για άσχετο με τα γεγονότα λόγο και σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ύποπτος για αδικήματα που αφορούν βία στους αθλητικούς χώρους.

Οι αρχές αναμένεται να οδηγήσουν το συντομότερο την υπόθεση ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Λευκωσίας, ενώ μέσω των κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης καταβάλλεται προσπάθεια για εντοπισμό και άλλων προσώπων.
Το νέο επεισόδιο στα γήπεδα, προβληματίζει όλους τους αρμόδιους φορείς που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, που επιδίδονται για άλλη μια φορά σε ένα παιγνίδι επίρριψης ευθυνών.

Ο γενικός διευθυντής του γηπέδου ΓΣΠ Φοίβος Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του παραδέχθηκε ότι δεν γινόταν μέχρι πρότινος έλεγχος των καρτών φιλάθλου στα άτομα των αντιπροσωπειών των ομάδων, κάτι που θα γίνεται στο μέλλον, όπως είπε. Σημείωσε ότι θα συνεχίσει ο δειγματοληπτικός σωματικός έλεγχος. Έκανε ακόμα λόγο για έξαρση της βίας , την οποία απέδωσε στην επιστροφή των οργανωμένων οπαδών στα γήπεδα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας επισήμανε ότι αρμοδιότητα για την εφαρμογή των ελέγχων εντός των γηπέδων μέσω της κάρτας φιλάθλων έχουν οι επιτηρητές των σταδίων.

Ο υπεύθυνος ασφαλείας του ΓΣΠ, Αλέξανδρος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στον reporter απέρριψε τα περί αποκλειστικής ευθύνης των επιτηρητών και τόνισε ότι ήταν οι στιούαρτ που έβαλαν μπροστά τα κορμιά τους σε ένα μαχαίρι και στην συνέχεια παρέδωσαν τον ύποπτο στην Αστυνομία.