Για σχέδια της Ουκρανίας για επίθεση εναντίον της χώρας του, κατηγόρησε τη Δευτέρα το Κίεβο ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Έχω ήδη πει ότι σήμερα η Ουκρανία δεν συζητά απλώς, αλλά σχεδιάζει χτυπήματα στο έδαφος της Λευκορωσίας», δήλωσε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta, κατά τη διάρκεια συνάντησης με αξιωματούχους ασφαλείας.

«Συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε μια περιφερειακή ομάδα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας», πρόσθεσε. Δεν διευκρίνισε πού θα αναπτυχθούν τα στρατεύματα.

Είπε ότι ο σχηματισμός αυτών των στρατευμάτων ξεκίνησε πριν από δύο ημέρες, και συνέπεσε με μια έκρηξη σε μια γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία για την οποία η Μόσχα κατηγόρησε την Ουκρανία.

Ο Λουκασένκο είπε ακόμη, ότι η Λευκορωσία «πρέπει να έχει σχέδια εκ των προτέρων για να αντιμετωπίσει κάθε είδους αλήτες που προσπαθούν να μας σύρουν σε μια μάχη».

«Δεν πρέπει να γίνει πόλεμος στο έδαφος της Λευκορωσίας», πρόσθεσε.

Η Λευκορωσία βασίζεται οικονομικά και πολιτικά στον βασικό της σύμμαχο Ρωσία.

Ο Λουκασένκο επέτρεψε στα ρωσικά στρατεύματα να εισέλθουν στη χώρα του με το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων τους μήνες πριν η Μόσχα ξεκινήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ