Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά, που ξέσπασε στις 11:30 το πρωί σε εγκαταλελειμμένο διατηρητέο αρχοντικό στην οδό Ιφιγενείας, στο ιστορικό κέντρο της Λεμεσού.

Μιλώντας στον σταθμό μας, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, ανέφερε ότι για την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς εξακολουθούν να επιχειρούν δυνάμεις της Υπηρεσίας.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το δεύτερο όροφο του κτηρίου και λόγω του μεγάλου θερμικού φορτίου η στέγη του κατέρρευσε.

Επί τόπου έσπευσαν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου και ενός βραχιονοφόρου οχήματος.

Σύμφωνα με τον Βοηθό Υπεύθυνο Πυροσβεστικών Σταθμών Λεμεσού, Βενιαμίν Λουκά, η δυσκολία ήταν στην πρόσβαση της οικίας λόγω του ότι είναι στο κέντρο της πόλης και υπήρχαν δυσκολίες προσέγγισης.

Ο κ. Λουκά σημείωσε ότι το ξύλινο πάτωμα του πρώτου ορόφου κατέρρευσε και σημείωσε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία προστάτευσε διπλανές οικίες και απομακρύνθηκαν ένοικοι, με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Εξάλλου, σε δηλώσεις του από τη σκηνή, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, ανέφερε ότι διερευνώνται πληροφορίες ότι το κτίριο χρησιμοποιείτο από αστέγους.

Το παλιό αρχοντικό, που κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, είχε εγκαταλειφθεί εδώ και πάνω από μια δεκαετία, ενώ για κάποιο διάστημα στην αυλή του λειτουργούσε μπαράκι.

Λύπη για τη φωτιά στο αρχοντικό εκφράζει ο Δήμος Λεμεσού

Τη λύπη του για τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα σε διατηρητέο αρχοντικό της Λεμεσού, εκφράζει ο Δήμος Λεμεσού.

Σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι ο Δήμαρχος και αρμόδιοι λειτουργοί επισκέφθηκαν τον χώρο και αναμένουν να πληροφορηθούν για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Σημειώνεται παράλληλα ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου είναι στη διάθεση των αρμόδιων Αρχών για να συνδράμουν στην αποκατάσταση των ζημιών και σε οποιαδήποτε άλλη βοήθεια κριθεί αναγκαία.

Ο Δήμος Λεμεσού ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία που βοήθησε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς αποτρέποντας την πρόκληση μεγαλύτερων ζημιών, τόσο στο αρχοντικό, όσο και σε διπλανά κτήρια.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ