Διάταγμα 8ήμερης κράτησης εξέδωσε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον των δυο προσώπων ηλικίας 29 και 21 χρόνων, οι οποίοι συνελήφθησαν χθες βράδυ, μετά από καταγγελία για απόπειρα απαγωγής ανήλικου στην περιοχή του παλιού λιμανιού της Λεμεσού.

Όπως δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του ΤΑΕ Λεμεσού, Λευτέρης Κυριάκου, οι δύο συλληφθέντες ισχυρίζονται πως σκοπός τους ήταν να παίξουν ποδόσφαιρο και αρνούνται ότι αποπειράθηκαν να απαγάγουν τον ανήλικο.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Κυριάκου είπε πως θα ερευνηθεί κατά πόσο οι δύο νεαροί επιχείρησαν κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

Επιβεβαίωσε πως προ ημερών υπήρξε καταγγελία για απόπειρα απαγωγής άλλου παιδιού στην περιοχή Ομονοίας, από δύο ενήλικες που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, προσθέτοντας πως κι εκείνη η καταγγελία διερευνάται και πως φαίνεται τα δύο περιστατικά να μην σχετίζονται μεταξύ τους.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, αργά χθες το απόγευμα, οι δυο φέρονται να προσέγγισαν ομάδα παιδιών, 8 με 11 χρόνων, που έπαιζαν στην πλατεία του παλιού λιμανιού. Στη συνέχεια αναφέροντας ότι διαθέτουν στο όχημα τους φανέλες με ποδοσφαιρικούς αστέρες, οι δυο φέρεται να επιχείρησαν να οδηγήσουν ένα από αυτά στον χώρο στάθμευσης.

Κάποια από τα παιδιά της παρέας έτρεξαν τότε να ειδοποιήσουν μέλη των οικογενειών τους, οι δύο ανακόπηκαν από παριστάμενους και συνελήφθησαν από ποδηλάτες της Αστυνομίας, που έφτασαν πολύ γρήγορα στην περιοχή.