Ξεκίνησαν οι εξετάσεις της Αστυνομίας υπό τις οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα μετά τα όσα αποκάλυψε το δίκτυο Al Jazeera για το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, οι εξετάσεις έχουν ξεκινήσει από ειδική ανακριτική ομάδα που συστάθηκε από το ΤΑΕ Αρχηγείου, για το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιαδήποτε άτομα.

Στο πλαίσιο αυτό, είπε, θα δώσουν κατάθεση όλα τα πρόσωπα που θα κριθεί ότι πρέπει να δώσουν. Ερωτηθείς κατά πόσο προκύπτει θέμα με την ασυλία του Προέδρου της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, ο κ. Ανδρέου ανέφερε ότι για οποιαδήποτε προβλήματα προκύπτουν, θα γίνεται συνεννόηση με τη Νομική Υπηρεσία.

Όπως είπε, είναι μια δύσκολη διερεύνηση με αρκετό ανακριτικό έργο και στα πολύ πρώιμα στάδια που βρίσκεται, δεν μπορούν να διαπιστωθούν τα αδικήματα για τα οποία γίνεται η διερεύνηση, ούτε και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εξετάσεων, ενώ για τα άτομα που θα ανακριθούν υπάρχει ήδη μια κατεύθυνση, στην οποία, ωστόσο, δεν θέλησε να αναφερθεί.

Ερωτηθείς σχετικώς, είπε ότι ενδεχομένως, αν χρειαστεί, θα ληφθούν καταθέσεις και εκτός Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ