Η Επιτροπή Θεσμών, Αξιών και Επιτρόπου Διοικήσεων της Βουλής αποφάσισε να αναβάλει τη σημερινή της συζήτηση για τον Κώδικα Δεοντολογίας των Βουλευτών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας μετά τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Al Jazeera.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής, βουλευτής του ΔΗΣΥ, Ζαχαρίας Ζαχαρίου, ως η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής θεσμών και αξιών, θέλουν να στείλουν το δικό τους πολιτικό μήνυμα ότι στον χώρο της πολιτικής υπάρχουν και έντιμοι άνθρωποι και αποφασισμένοι να θεσπίσουν σωστές νομοθεσίες, σωστούς κώδικες δεοντολογίας, σωστό πόθεν έσχες, που σήμερα είναι κοινωνική απαίτηση της κυπριακής κοινωνίας.

«Η κυπριακή κοινωνία έχει απόλυτο δίκαιο που μας βλέπει και μας φτύνει. Δώσαμε το δικαίωμα», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Επιτροπή έχει τη θεσμική υποχρέωση να στείλει το μήνυμα ότι προσαρμόζεται και δουλεύει.

Προηγουμένως, ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, είχε αναφερθεί ότι εισηγήθηκε στην Επιτροπή Θεσμών, την πρώτη απεργία βουλευτών στην ιστορία της Βουλής των Αντιπροσώπων, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης πρέπει να παραιτηθεί.