Ένα συνδικάτο που εκπροσωπεί τους δασκάλους στη Βρετανία δήλωσε σήμερα ότι είναι έτοιμο να προτείνει την αναστολή της προγραμματισμένης για την επόμενη εβδομάδα απεργίας, εφόσον υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για αυξήσεις στους μισθούς των εκπαιδευτικών.

Την Τρίτη η κυβέρνηση προσφέρθηκε να ξεκινήσει επίσημες διαπραγματεύσεις με την Εθνική Ένωση Εκπαίδευσης (NEU) υπό τον όρο ότι το συνδικάτο θα ανακαλέσει την απόφασή του για κήρυξη απεργίας την επόμενη εβδομάδα.

«Είμαστε έτοιμοι, εάν στις διαπραγματεύσεις επιτευχθεί πραγματική πρόοδος, να μην προχωρήσουμε σε απεργίες. Αλλά η κυβέρνηση πρέπει να δείξει καλή θέληση. Ζητάμε από τους υπουργούς να αφήσουν στην άκρη τις προϋποθέσεις που θέτουν και να ξεκινήσουν σοβαρές διαπραγματεύσεις», είπαν οι γενικοί γραμματείς της NEU, Μέρι Μπάστιντ και Κέβιν Κόρτνεϊ.

Η εκτελεστική επιτροπή του συνδικάτου θα συνεδριάσει το Σάββατο και ενδέχεται να αποφασίσει τη ματαίωση της απεργίας, εφόσον η κυβέρνηση παρουσιάσει μια «πειστική» πρόταση, πρόσθεσαν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ