Σε αίθουσα του κτιρίου «Τάσσος Παπαδόπουλος» του ΤΕΠΑΚ, εισέβαλαν το βράδυ της Τετάρτης κουκουλοφόροι, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου. Οι δράστες ψέκασαν με πυροσβεστήρα τους παρευρισκόμενους, φώναξαν υβριστικά συνθήματα, ενώ ένα πρόσωπο τραυματίστηκε ελαφρά. Καταδικάζει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ  Παναγιώτης Ζαφέρης το περιστατικό  δηλώνοντας στο Κανάλι 6 ότι η διεύθυνση του Πανεπιστημίου θα συνεργαστούν με τις αρχές για εντοπισμό των κουκουλοφόρων. “Αν διαπιστωθεί ότι πρόκειται για φοιτητές, τότε θα υπάρξει η ανάλογη τιμωρία” δηλώνει ο Πρύτανης.

Η ομοφοβική επίθεση  σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με φοιτητές, στο πλαίσιο των «πολύχρωμων συναντήσεων» για θέματα που απασχολούν τα ΛΟΑΤΚΙ άτομα. Σύμφωνα με ανάρτηση της οργάνωσης στα ΜΚΔ, 8 με 10 κουκουλοφόροι εισέβαλαν στην αίθουσα και με ένα πυροσβεστήρα που υπήρχε στον χώρο, άρχισαν να ψεκάζουν τους παρευρισκόμενους, τραυμάτισαν ένα πρόσωπο, πέταξαν αντικείμενα, φώναξαν ομοφοβικά συνθήματα και έκαναν χειρονομίες, ενώ κατά την αποχώρηση προκάλεσαν ζημιές.

Σύμφωνα δε με την Αστυνομία, υπήρξε άμεση αντίδραση από τους παρευρισκόμενους φοιτητές και δημιουργήθηκε ένταση και περιορισμένα επεισόδια, κατά τα οποία τραυματίστηκε ελαφρά 21χρονος φοιτητής, ο οποίος φέρει μώλωπες και εκδορές.

Στον χώρο κλήθηκαν περίπολα της ΑΔΕ Λεμεσού και διεξάγονται εξετάσεις για να εντοπιστούν οι δράστες.

Στην ανάρτηση της η Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου καταγγέλλει έντονα το περιστατικό, εκφράζει αποτροπιασμό και καλεί την Αστυνομία και την Επίτροπο Διοικήσεων και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «να δώσουν ένα τέλος σε αυτό που βιώνουμε τον τελευταίο καιρό».

«Η σιωπηρή αποδοχή και αναλγησία της κοινωνίας στην ομοφοβική ρητορική μίσους που παρατηρείται από δημόσια και μη πρόσωπα, έχουν αποθρασύνει τον κάθε ανεγκέφαλο, που νιώθει πλέον ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει χωρίς επιπτώσεις», προσθέτει.

Διαμηνύοντας ότι η κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ δεν φοβάται, η οργάνωση τονίζει πως «τέτοιες θρασύδειλες πράξεις μίσους, απλά αποδεικνύουν ότι η ομοφοβία στο νησί μας καλά βασιλεύει και ότι πρέπει να πράξουμε περισσότερα, με πιο πολλή τόλμη και πείσμα».

Ήδη στο διαδίκτυο αναρτήθηκε σχετικό βίντεο με το περιστατικό, το οποίο θα τεθεί κάτω από το μικροσκόπιο των αστυνομικών ανακριτών.

Καταδικάζει ο Πρύτανης με ανάρτηση του σε κοινωνικά μέσα του πανεπιστήμιου

Καταδικάζω με βδελυγμία την προσπάθεια κουκουλοφόρων να διαλύσουν εκδήλωση της Φοιτητική Ένωση Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και της οργάνωσης Accept – LGBTI Cyprus σε χώρους του Πανεπιστημίου.
Το ΤΕΠΑΚ έκανε και θα κάνει βήματα μπροστά διασφαλίζοντας την ισότητα και προβάλλοντας την πολυμορφία της Πανεπιστημιακής μας κοινότητας.
Συγχαίρω τη φοιτητική μας ένωση για τις πρωτοβουλίες της σε αυτή την κατεύθυνσης και θα σταθούμε δίπλα τους σε τέτοιες τους πρωτοβουλίες.
Αναμένουμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών της επίθεσης και καλούμε τους αρμόδιους φορείς Αστυνομία Κύπρου Επίτροπος Διοικήσεως και Προστασίας Ανθρώπινων Δικαιωμάτων-Cyprus Ombudsman να συνδράμουν άμεσα για την εξάλειψη τέτοιων αδιανόητων περιστατικών.
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στο Κανάλι 6 ο  Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παναγιώτης Ζαφείρης, η διεύθυνση  θα συνεργαστεί με τις αρχές για εντοπισμό των δραστών και στην περίπτωση που είναι φοιτητές “θα τιμωρηθούν παραδειγματικά”.