Ο εκλελεγμένος πρόεδρος της Δημοκρατίας  Νίκος Χριστοδουλίδης καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κουκουλοφόρων στη διάρκεια εκδήλωσης της οργάνωσης Accept – ΛΟΑΤΚΙ Κύπρου στο ΤΕΠΑΚ.

«Ο σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της διαφορετικότητας και της αξιοπρέπειας όλων ανεξαιρέτως των πολιτών είναι αδιαπραγμάτευτα σε δημοκρατικό κράτος», τονίζει ο κ. Χριστοδουλίδης.

«Επικεντρωνόμαστε αποφασιστικά στην προσπάθεια για άρση όλων των διακρίσεων που περιορίζουν δικαιώματα πολιτών ή προκαλούν ανισότητες και στηρίζουμε το δικαίωμα στην ελεύθερη επιλογή, ως δημοκρατική κατάκτηση» προσθέτει.

Τονίζει δε, πως αναμένει πολύ σύντομα να υπάρξει αποτέλεσμα από την αστυνομική έρευνα.

Καταδίκη και απο τον πρυτανη του ΤΕΠΑΚ

Ο πρύτανης του ΤΕΠΑΚ Παγιώτης Ζαφείρης τόνισε πως καταδικάζει με βδελυγμία την προσπάθεια κουκκουλοφόρων να διαλύσουν εκδήλωση της φοιτητικής ένωσης του ιδρύματος και της οργάνωσης accept στους χώρους του πανεπιστημίου.

Υποδεικνύει πως το ΤΕΠΑΚ έκανε και θα κάνει βήματα μπροστά διασφαλίζοντας την ισότητα και προβάλλοντας την πολυμορφία της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Ο πρύτανης συγχαίρει τη φοιτητική ένωση για τις πρωτοβουλίες της προς αυτή τη κατεύθυνση και τονίζει πως το πανεπιστήμιο θα σταθεί δίπλα τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες.