Μεγάλη αύξηση καταγράφηκε στον αριθμό των ακινήτων που αγοράστηκαν από Ρώσους πολίτες στην Τουρκία, μεταξύ άλλων και λόγω της ύπαρξης προγράμματος χρυσής βίζας, σύμφωνα με δημοσίευμα της βελγικής εφημερίδας La Libre που παραπέμπει σε στοιχεία από την τουρκική στατιστική υπηρεσία.

Όπως σημειώνει ο συντάκτης του ρεπορτάζ, αυτά συμβαίνουν μεταξύ άλλων τη στιγμή που η Τουρκία δεν έχει υιοθετήσει κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τον Ιούλιο καταγράφηκαν πάνω από χίλιες αγορές ακινήτων στην Τουρκία από Ρώσους πολίτες, οι οποίες αντιστοιχούν στο 25,9% όλων των αγορών ακινήτων στη χώρα τον συγκεκριμένο μήνα. Οι αγορές ακινήτων από Ρώσους πολίτες στην Τουρκία αυξήθηκαν πέντε φορές από τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Οι πρώτες επιλογές των αγοραστών σύμφωνα με το δημοσίευμα είναι η Αττάλεια, η Κωνσταντινούπολη και η Μερσίνα.

Όπως σημειώνεται, σημαντικό ρόλο σε αυτή την αυξητική τάση παίζουν οι χαμηλές τιμές των ακινήτων και το πρόγραμμα παραχώρησης «χρυσής βίζας» που επιτρέπει στους αγοραστές να γίνουν Τούρκοι πολίτες εφόσον πραγματοποιήσουν αγορά αξίας τουλάχιστον 400.000 ευρώ και εφόσον διατηρήσουν περιουσία στη χώρα για τουλάχιστον τρία χρόνια.

Πηγή: ΚΥΠΕ