Τριήμερο εθνικό πένθος στην Ελλάδα κήρυξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη.

Με δήλωσή του ο Έλληνας Πρωθυπουργός σημειώνει ότι η φωνή του Θεοδωράκη σίγησε και μαζί του σίγησε και ολόκληρος ο Ελληνισμός

«Όπως είχε γραφτεί και για τον Παλαμά, “όλοι είχαμε ξεχάσει πως είναι θνητός”. Όμως, μας αφήνει παρακαταθήκη τα τραγούδια του, την πολιτική του δράση, αλλά και την εθνική του προσφορά σε κρίσιμες στιγμές. Η Ρωμιοσύνη σήμερα κλαίει. Και γι’ αυτό και με απόφαση της κυβέρνησης από σήμερα κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος», σημειώνει ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

«Όπως ξέρετε, είχα την τιμή να τον γνωρίζω για πολλά χρόνια και σχετικά πρόσφατα μάλιστα τον είχα επισκεφτεί. Οι συμβουλές του ήταν πάντα πολύτιμες για μένα, κυρίως αυτές που αφορούσαν στην ενότητα του λαού μας και στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών», αναφέρει.

«Πιστεύω πως η καλύτερη τιμή προς αυτόν τον παγκόσμιο Έλληνα θα είναι εμείς, με το καθημερινό μας έργο, να κάνουμε πράξη αυτό ακριβώς το μήνυμά του. Ο Μίκης είναι η Ιστορία μας και πρέπει να τη συνεχίσουμε όπως θα ήθελε και εκείνος», καταλήγει ο Κ. Μητσοτάκης.

«Χάσαμε τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη», ανέφερε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτηση του στο κοινωνικό δίκτυο Twitter αναφέρεται στον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη αναφέροντας ότι «σήμερα (Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου) χάσαμε τον οικουμενικό Μίκη Θεοδωράκη».

«Τον Μίκη της αντίστασης, τον συνθέτη που εμπνέει τα όνειρα και τους υψηλούς στόχους», προσθέτει. Αναφέροντας ότι «η απώλεια είναι τεράστια για τον ελληνικό πολιτισμό», ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμπληρώνει ότι «το έργο του σπουδαίο και αχανές θα παραμένει πάντοτε θεμέλιο πορείας των λαών προς τα εμπρός».