Ακόμη τρείς καταγγελίες για διαδικτυακές απάτες με απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΑΔΕ Λεμεσού μετά και την καταγγελία χθες 39χρονου, διευθυντή εταιρείας παροχής τεχνικών υπηρεσιών ο οποίος άνοιξε στις 8 Αυγούστου ηλεκτρονικό μήνυμα το οποίο φαινόταν να προέρχεται από συνεργάτη του με αποτέλεσμα οι πραγματικοί αποστολείς του μηνύματος να απόκτησαν πρόσβαση στα συστήματα και τα δεδομένα εταιρείας, και να κλαπούν από διάφορα ηλεκτρονικά πορτοφόλια αριθμός κρυπτονομισμάτων, η αξία των οποίων υπολογίζεται ότι ανέρχεται στα 35,000,000 δολάρια.

Οι τρείς νέες καταγγελίας που έγιναν σήμερα στην Αστυνομία αφορούν επίσης απόσπαση μεγάλων χρηματικών ποσών με παρόμοιο τρόπο.
Στην πρώτη περίπτωση επιχειρηματίας έλαβε μήνυμα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φαινόταν να προέρχεται από εταιρεία με την οποία συνεργάζεται στο εξωτερικό και προχώρησε σε πληρωμή 120,000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού.
Στην συνέχεια ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του ότι η πληρωμή δεν έγινε και διαπίστωσε ότι η διεύθυνση που έλαβε το μήνυμα για πληρωμή ήταν παρόμοια αλλά όχι η ιδιά με την εταιρία που συνεργάζεται και ότι έπεσε θύμα απάτης.
Στις άλλες δύο περιπτώσεις κλάπηκαν με τον ίδιο τρόπο τα χρηματικά ποσά που ανέρχονται στις 2μιση χιλιάδες.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΤΑΕ Λεμεσού Λευτέρης Κυριακού ανέφερε ότι η διερεύνηση τέτοιου είδους υποθέσεων είναι δύσκολές, πολύπλοκές και χρονοβόρες καθώς το τμήμα ηλεκτρονικού εγκλήματος πρέπει να συνεργαστεί και με άλλες υπηρεσίες για διαλεύκανση των υποθέσεων.
Τόνισε ξανά ότι οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηλεφωνούν στις εταιρίες που συνεργάζονται για διακρίβωση στοιχείων πριν την αποστολή μεγάλων χρηματικών ποσών.,