Εξηγήσεις ζητούν οι πυρόπληκτες κοινότητες της Βαβατσινιάς, των Αγίων Βαβατσινιάς και της Ακαπνούς γιατί δεν τους δόθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, όπως έγινε σε άλλες πέντε πυρόπληκτες περιοχές, μετά από δωρεά που έγινε από ιδιωτική εταιρεία.

Μιλώντας στο ΚΑΝΑΛΙ 6 ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίων Βαβατσινιάς, Αντρέας Γαβριήλ, ανέφερε ότι αρχικά τους είχε λεχθεί ότι όλες οι κοινότητες θα έπαιρναν πυροσβεστικά οχήματα, ωστόσο ο κοινοτάρχης της Επταγώνιας τους ενημέρωσε στην συνέχεια ότι η εταιρεία αποφάσισε να δώσει μόνο πέντε.

Ο κύριος Γαβριήλ, επεσήμανε ότι σε επιστολή που έστειλαν στους Υπουργούς Εσωτερικών και Γεωργίας, ζητούν την διενέργεια έρευνας για το πώς αποφασίστηκε να δοθούν αυτά τα οχήματα στις υπόλοιπες κοινότητες και αν υπάρχουν και άλλα χρήματα από αυτή την δωρεά, η οποία ανερχόταν στις 250 χιλιάδες ευρώ.

Ο κοινοτάρχης της Επταγώνιας, Παναγιώτης Τσολάκης, από την πλευρά του μας είπε ότι τυχαία επιλέχθηκαν οι κοινότητες που δόθηκαν τα οχήματα και ζήτησε μάλιστα ο ίδιος να δοθεί και στις άλλες δύο κοινότητες όχημα, των Αγίων Βαβατσινιάς και της Βαβατσινιάς. Όπως είπε η Ακαπνού δεν ζήτησε πότε αυτοκίνητο και δεν παρουσιάστηκε πότε σε σχετική σύσκεψη.

Ανέφερε παράλληλα ότι η εταιρεία θα δώσει ακόμα 70 χιλιάδες ευρώ στο περιφερειακό σχολείο της Ιαματικής για να δημιουργηθεί γήπεδο mini football.

Στον κοινοτάρχη της Επταγώνιας απάντησε ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ακαπνούς, Χάρης Αναστασιάδης, ο οποίος τον διέψευσε κατηγορηματικά. Αντίθετα, του είχε θέσει επανηλλειμένως το αίτημα για παραχώρηση πυροσβεστικού στην Ακαπνού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το ΚΑΝΑΛΙ 6 μετέφερε τις καταγγελίες των κοινοτήτων τόσο στον Υπουργό Γεωργίας όσο και στον Υπουργό Εσωτερικών και αναμένει τον  σχολιασμό τους.