Το Κίνημα Οικολόγων σε σημερινή του ανακοίνωση αναφέρει ότι, όπως έχει πληροφορηθεί, ο γάτος σαβάνας με το όνομα Berton, που μεταφέρθηκε τον Μάιο στον ζωολογικό κήπο Λεμεσού με την Άδεια των κτηνιατρικών υπηρεσιών, είναι σε άσχημη κλινική εικόνα, είναι αφυδατωμένος, αρνείται να φάει εδώ και τέσσερις μέρες, κάνει εμετούς, έχασε αρκετά κιλά και υπάρχει κίνδυνος για την ζωή του.

Οι πληροφορίες για την κατάσταση του γάτου δόθηκαν στο Κίνημα, τόσο από την ιδιοκτήτρια του Berdon, όσο και από κτηνίατρο που το επισκέφτηκε.

«Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών», αναφέρεται στην ανακοίνωση, «αργά χθες το απόγευμα ενημερωθήκαμε από την ιδιοκτήτρια του, ότι μεταφέρθηκε σε δωμάτιο με κλιματισμό εντός του ζωολογικού κήπου και σήμερα θα μεταφερόταν σε κλινική για περίθαλψη. Προς μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως ο Berton μεταφέρθηκε στην Πάφο, κάτι που θα επιβαρύνει ακόμα πιο πολύ την κατάσταση της υγείας του καθώς η ιδιοκτήτρια του δεν θα μπορεί πλέον να το επισκέπτεται».

Το Κίνημα διερωτάται ποιος έδωσε άδεια να μεταφερθεί το ζώο στην Πάφο πρωί πρωί σήμερα και για ποιο λόγο δεν μεταφέρθηκε στην κλινική για περίθαλψη.
Το Κίνημα περιμένει απαντήσεις καθώς δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες.

*Γραπτή δήλωση Ανθής Μουζούρη, Συντονίστριας Ομάδας Δράσης για τα Ζώα του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών