Καυστική ανακοίνωση εξέδωσαν οι δικηγόροι της διευθύντριας των Κεντρικών Φυλακών  Άννας Αριστοτέλους και της ανώτερης λειτουργού Αθηνάς Δημητρίου με αφορμή την ποινική έρευνα που διεξάγεται από την Αστυνομία σε σχέση ενδεχόμενη διαρροή “απόρρητου” εγγράφου από την Άννα Αριστοτέλους που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα “Πολίτης”.

Σε ό,τι αφορά το περιβόητο έγγραφο, υποστηρίζουν ότι πρόκειται για μη διαβαθμισμένο ως απόρρητο ηλεκτρονικό μήνυμα, ένα mail δηλαδή, ιδιωτικής εταιρείας. Σημειώνουν ότι ολόκληρο το περιεχόμενο του εν λόγω εγγράφου είχε αποκαλυφθεί προηγουμένως στην αλληλογραφία της διεύθυνσης των Φυλακών και της Υπουργού Δικαιοσύνης η οποία είχε δημοσιευθεί, στην εφημερίδα Φιλελεύθερος.

Η αλληλογραφία, προσθέτουν, επιβεβαίωνε ότι το προτεινόμενο από την Υπουργό σύστημα θα παρακολουθούσε όχι μόνο τα τηλέφωνα των φυλακισμένων αλλά και πολλών άλλων προσώπων, όπως δικηγόρων και του προσωπικού των φυλακών, κάτι που συνιστά παρανομία και εκτροπή από τα συνταγματικά θέσμια.

Η γραπτή ανακοίνωση των δικηγόρων της κ. Αριστοτέλους καταλήγει ότι ο μήνυμα το οποίο δίνεται προς όλους τους πολίτες αυτής της χώρας είναι σαφές: Όποιος τολμήσει να υποβάλει καταγγελία για διαπλοκή και διαφθορά εναντίον μέλους και δη ανώτερου αξιωματικού της αστυνομίας θα φαγωθεί από το σύστημα.

“Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι οι πελάτιδες μας, οι οποίες πριν από δυο μήνες και πριν την υποβολή της καταγγελίας τους έπαιρναν τα εύσημα σχεδόν από όλους για την εργασία που επιτελούν στις Κεντρικές Φυλακές τα τελευταία οκτώ χρόνια, και ειδικότερα από τις χώρες του Συμβουλίου της Ευρώπης, θα πληρώσουν το τίμημα του θάρρους και της τόλμης την οποία επέδειξαν με την υποβολή της σχετικής καταγγελίας για διαφθορά και διαπλοκή”, σημειώνεται.