Το πρώτο πάρκο για σκύλους απέκτησε ο Δήμος Λεμεσού στην οδό Αγοράς, και στη δημιουργία ενός δεύτερου, μεγαλύτερου πάρκου για σκύλους, στη μονάδα αποκατάστασης αδρανών υλικών στην Φασούλα, προτίθεται να προχωρήσει στο μέλλον. Παράλληλα, γίνονται σκέψεις για τη δημιουργία μικρότερων πάρκων για σκυλιά εντός της πόλης.

Αυτά ανέφερε ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, κατά τη σημερινή ξενάγηση που έγινε στους δημοσιογράφους στο Δημοτικό Πάρκο Σκύλων, το οποίο θα αρχίσει σύντομα τη λειτουργία του, στην οδό Αγοράς, δίπλα από Χονδρική Αγορά στην Α’ Βιομηχανική Ζώνη Λεμεσού. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, το πάρκο θα ανοίξει μόλις αρθούν τα μέτρα για την πανδημία.

Το Δημοτικό Πάρκο, που δημιουργήθηκε μ’ ένα κονδύλι των 45 χιλιάδων ευρώ, έχει συνολική έκταση 8000 τετραγωνικών μέτρων, υψηλής προστασίας περίφραξη για την ασφάλεια των σκύλων και των ιδιοκτητών τους, όπως και χώρους αφόδευσης και χώρους για τα απορρίμματα που θα προκύπτουν.

Ο χώρος θα λειτουργεί όλες τις μέρες της εβδομάδας εκτός Πέμπτης, με χειμερινό ωράριο (Νοέμβριο – Απρίλιο 9π.μ-5μ.μ) και καλοκαιρινό ωράριο (Μάιο – Οκτώβριο 9π.μ.-7μ.μ).

Στο πάρκο σκύλων έχουν διαμορφωθεί τρεις χώροι:
Α. Χώρος με παιχνίδια για σκυλιά με λουρί, έκτασης 1.620 τ.μ
Β. Ανοικτός χώρος για σκυλιά με λουρί, έκτασης 4.800 τ.μ
Γ. Ανοικτός χώρος για σκυλιά ενός ιδιοκτήτη με ελεύθερη διακίνηση χωρίς λουρί, έκτασης 1.650 τ.μ

Οι Κανονισμοί χρήσης του πάρκου είναι :
Οι συνοδοί των σκυλιών:
• πρέπει να είναι άνω των 15 ετών
• να χρησιμοποιούν το χώρο µε δική τους ευθύνη
• να είναι υπεύθυνοι για τη συμπεριφορά του σκύλου τους και να βρίσκονται συνεχώς στο χώρο.
• Να έχουν τα σκυλιά τους δεμένα στους χώρους Α και Β και να καθαρίζουν τα περιττώματα τους.

Τονίζεται, τέλος, ότι απαγορεύεται η είσοδος: σε σκυλιά µε επιθετική συμπεριφορά, σε άρρωστα σκυλιά (ο ιδιοκτήτης του σκύλου θα πρέπει να παρουσιάσει το βιβλιαράκι εμβολιασμού καθώς και την άδεια σκύλου), σε σκυλιά που είναι σε περίοδο ζευγαρώματος, σε κουτάβια κάτω των 4 µηνών. Επίσης σε σκυλιά που ανήκουν στις φυλές: Pit Bull ή American Pit Bull, Japanese Tosca, Dogo Argentino, Fila Brazileiro.

Επίσης, απαγορεύεται η χρήση γυάλινων αντικειμένων, το τάισμα και η όχληση ζώων.