Οδηγίες για άμεση διερεύνηση των καταγγελιών περί σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο κέντρο φιλοξενίας αιτητών ασύλου «Πουρνάρα», έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, οποίος επισκέφθηκε σήμερα το κέντρο συνοδευόμενος από τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού. Όπως δήλωσε, ταυτόχρονα έχει ζητήσει από την Αστυνομία να προχωρήσει τάχιστα στη λήψη καταθέσεων.

Ο κ. Νουρής άφησε αιχμές κατά του Εκπροσώπου της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών, ο οποίος προχώρησε μόλις χθες στη συγκεκριμένη καταγγελία στη Βουλή, ενώ όπως είπε, γνώριζε εδώ και τουλάχιστον τέσσερις ημέρες για το θέμα.

Ο ΥΠΕΣ τόνισε ότι η Κύπρος δέχεται δυσανάλογα μεγάλες μεταναστευτικές ροές σε σχέση με τον πληθυσμό της και κάνει μια συντεταγμένη προσπάθεια να αντιμετωπίσει το θέμα.

Από την πλευρά του, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, απηύθυνε έκκληση στον υπουργό Εσωτερικών και στην κυβέρνηση να επιδεικνύουν μεγαλύτερη ευαισθησία σ’ αυτά τα θέματα και να επιταχύνουν τις διαδικασίες έτσι ώστε η χώρα μας να μπορεί να ανταποκρίνεται σε λογικό χρόνο στα αιτήματα αυτών των ανθρώπων που χρειάζονται τη στήριξή μας.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στις υποδομές, αλλά και στη σίτιση με σεβασμό στις διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες.

Σε σχέση με την καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων στο κέντρο, ο κ. Κυπριανού ευχήθηκε η έρευνα που διατάχθηκε να είναι προς την κατεύθυνση τού γιατί συμβαίνουν τέτοια πράγματα και όχι γιατί δεν λέχθηκε έγκαιρα.