Μετά την παραδοχή σε αριθμό κατηγοριών από την πρώην υπεύθυνη λειτουργό Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, σειρά κατηγοριών παραδέχθηκαν σήμερα άλλοι δυο κατηγορούμενοι στην υπόθεση ατασθαλιών και απόσπασης χρημάτων από ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου κατά την περίοδο 2008-2015. Η υπόθεση ορίστηκε για τις 6 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι κατηγορούνται επτά φυσικά πρόσωπα και μια εταιρεία, δηλαδή η 59χρονη πρώην υπεύθυνη Λειτουργός Έρευνας και Διεθνούς Συνεργασίας του ΤΕΠΑΚ, ο γιος και η νύφη της, ένας καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, ο ιδιοκτήτης εταιρείας και δυο ανώτεροι διοικητικοί λειτουργοί του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο 2ος κατηγορούμενος, γιος της 59χρονης, παραδέχθηκε σήμερα ενοχή σε αριθμό κατηγοριών ενώ ανεστάλησαν οι υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετώπιζε, με τον δικηγόρο του ν’ αναφέρει πως ο εντολέας του βρίσκεται στη διάθεση της Αστυνομίας να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας.

Επιπρόσθετο αριθμό κατηγοριών από αυτές που είχε ήδη παραδεχθεί σε προηγούμενη διαδικασία, παραδέχθηκε σήμερα ο 3ος κατηγορούμενος, καθηγητής του ΤΕΠΑΚ, ο οποίος ωστόσο άλλαξε την απάντησή του σε μη παραδοχή στην κατηγορία της συνομωσίας προς καταδολίευση του Πανεπιστημίου.

Ο 4ος κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης εταιρείας, αιτήθηκε νομική αρωγή και το δικαστήριο διέταξε όπως ετοιμαστεί κοινωνικοοικονομική έκθεση από το Γραφείο Ευημερίας, η οποία θα εξεταστεί στις 6 Ιουλίου, ημερομηνία που καθορίστηκε για έκθεση γεγονότων και ποινή στους κατηγορούμενους 1,2 και 3.

Την ίδια ημερομηνία αναμένεται να ξεκαθαρίσει και η θέση των υπόλοιπων κατηγορούμενων σε σχέση με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν και θα προγραμματιστεί ακρόαση στις κατηγορίες που δεν παραδέχθηκε ο 3ος κατηγορούμενος, σε περίπτωση που δεν ανασταλούν.

Όλοι οι κατηγορούμενοι παραμένουν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.