Σε απεργιακά μέτρα κατέρχονται από την Πέμπτη 25 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Λεωφορείων «ΖΗΝΩΝ» Λάρνακας διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή διαφόρων Ταμείων τους.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Συντεχνιών ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ , ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ αναφέρεται ότι «η εταιρεία Λεωφορείων «ΖΗΝΩΝ» Λάρνακας δεν κατέβαλε μέχρι στιγμής τις εισφορές στα διάφορα Ταμεία των εργαζομένων (Ταμεία Προνοίας, δάνεια Ταμείων Προνοίας, Ταμείο Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης, Ταμείο Ευημερίας, Ταμείο Αδειών, Συνδρομές) από τον Φεβρουάριο του 2020 και μέχρι σήμερα . Οι αποκοπές αυτές γίνονται από το μισθό των εργαζομένων και θα έπρεπε να καταβάλλονται άμεσα στα Ταμεία τους».

Προστίθεται ότι «παρόλα τα διαβήματα για το συγκεκριμένο ζήτημα, τόσο προς την εταιρεία Λεωφορείων Λάρνακας «ΖΗΝΩΝ» όσο και προς τους Υπουργούς Μεταφορών και Εργασίας, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση. Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν, ως προς την αλλαγή εργοδότη στις 5 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι μη έχοντας άλλη λύση, θα διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματα τους με απεργιακά μέτρα από την Πέμπτη 25 Ιουνίου και μέχρι την καταβολή τους».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι οι εργαζόμενοι και οι Συντεχνίες τους «απολογούνται στο επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία που θα υποστούν και ζητούν την κατανόηση και την συμπαράστασή του».

Πηγή: ΚΥΠΕ