Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί ο Δήμος Γερμασόγειας προκειμένου να λάβει χρηματοδότηση ύψους ενάμιση εκατομμυρίου ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανάπλαση του παλιού Δημοτικού σχολείου στην ενορία Αγίας Παρασκευής και τη δημιουργία σ’ αυτό πολυδύναμου κέντρου για παιδιά και ηληκιωμένους και σύγχρονης αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Ο Δήμος έχει εξασφαλίσει προκαταρκτική έγκριση για χρηματοδότηση του έργου με το ενάμιση εκατομμύριο ευρώ, από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Όπως ανέφερε στο Κανάλι 6 ο Δήμαρχος Γερμασόγειας Κυριάκος Ξυδιάς η Τοπική αρχή έχει ήδη προβεί σε αλλαγή του σκοπού της εκμίσθωσης του κτιρίου από το Υπουργείο Παιδείας, αφού παλαιότερα το προορίζε για Δημοτικό Μέγαρο κι έχει καταθέσει αίτηση για εξασφάλιση πολεοδομικής άδεια.

Το στοίχημα για τον Δήμο Γερμασόγειας απ’ εδώ και πέρα είναι να προλάβει τα σημεία σημεία αξιολόγησης για τα οποία έχει δεσμευθεί. Αυτά είναι η εξασφάλιση της πολεοδομικής άδειας μέχρι τον Μάρτιο του 2022, η έκδοση άδειας οικοδομής μέχρι τον Ιούνιο και η προκήρυξη προσφοράς για κατασκευαστικά έργα μέχρι το φθινόπωρο.

Ο Κυριάκος Ξυδιάς τόνισε πως η τοπική αρχή έχει ήδη αποδυθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να είναι συνεπής στις υποχρεώσεις της, ώστε να τελεσφορήσει η προσπάθεια χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και να καταστούν πραγματικότητα οι σημαντικές αυτές υποδομές για τον δήμο.