Οι βροχές που έπεσαν σε αρκετές περιοχές στην Κύπρο, αν συνυπολογιστούν στο αθροιστικό ύψος του Δεκεμβρίου έχουν ξεπεράσει το 170-180% της βροχόπτωσης για τον μήνα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας Κλεάνθης Νικολαΐδης.

Σύμφωνα με το δελτίο βροχώπτωσης που εξέδωσε σήμερα η Μετεωρολογική Υπηρεσία η μέση βροχόπτωση στις ελέυθερες περιοχές το τελευταίο 24ωρο ήταν 56,9 χιλιοστά, ενώ συνολικά από την 1η Δεκεμβρίου έφτασε τα 186 χιλιοστά, ποσοστό 176 % της κανονικής.

Από την βροχώπτωση των τελευταίων ημερών υπερκαλύφθηκαν και οι άνομβροι προηγούμενοι μήνες, αφού από την 1η οκτωβρίου έφτασε τα 222.7 χιλιοστά, ποσοστό 116% της κανονικής για την περίοδο.

Η μεγαλύτερη βροχόπτωση το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε στον Πρόδρομο και τον λυθροδόντα που έφτασε τα 141 χιλιοστά.

112 χιλιοστα καταγράφηκαν στα Πλατάνια και 99,3 στο Σαϊττά.

Το Τμημα Αναπτύξεως Υδάτων κατέγραψε κατά το τελευταίο 24ωρο ροή 4 εκατομμυρίων 750 χιλιαδων κυβικών μετρων νερού στα φράγματα, ενώ από την αρχη του υδρολογικου ετους εισέρευσαν στα φράγματα 9 εκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Η μεγαλύτερη ροή που κατγραφηκε το τελευταίο 24ωρο ήταν στον κούρη που ξεπέρασε ελαφρά το 1 εκατομμύριο κυβικά μέτρα.

Η πλήρότητα των φραγμάτων άγγιξε παγγύπρια άγγιξε σήμερα το 50%.
Όσον αφορά τα προβλήματα από τις βροχωπτώσεις στην επαρχία Λεμεσού, ο  εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ανέφερε ότι η Υπηρεσία δέχθηκε 8 κλήσεις για παροχή βοηθεια, λόγω των καιρικών στην Επαρχία Λεμεσού.

Λόγω έντονων βροχοπτώσεων, σε διάφορα σημεία του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου, στην περιοχή Πισσουρίου, έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών, με αποτέλεσμα ο δρόμος και στις δύο κατευθύνσεις, να καταστεί επικίνδυνος, αναφερει νακοίνωση που εξέδωσε στις 11 το πρωί η αστυνομία.