Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ολοκλήρωσε τη συζήτηση των τροπολογιών επί του νομοσχεδίου και του διατάγματος για τις Κυβερνητικές Εγγυήσεις και το νομοσχέδιο θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής την Παρασκευή προς ψήφιση, δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγγελος Βότσης, μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης της Δευτέρας κατά την οποία συζητήθηκαν οι τροπολογίες στην παρουσία της κυβερνητικής πλευράς.
 
Με βάση την ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κατά την ανάγνωση και συζήτηση των περίπου 20 τροπολογιών που κατέθεσαν τα κόμματα, η κυβερνητική πλευρά «έκανε απλά σχόλια» και ανέφερε στην Επιτροπή την επίσημη θέση της Κυβέρνησης.
 
Ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης δήλωσε νωρίτερα σήμερα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ζήτησε από τους αρχηγούς των κομμάτων να μην γίνουν περαιτέρω τροποποιήσεις που θα αλλοιώνουν τον χαρακτήρα του νομοσχεδίου και του σχετικού διατάγματος ή θα τα καθιστούν ανεφάρμοστα. Ο Υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει τελικά η κατάληξη, στην Επιτροπή Οικονομικών ανάλογα και με τις συστάσεις του Προέδρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ