Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, παρέλαβε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο, την ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων κας Ειρήνης Λοϊζίδου Νικολαϊδου.

Επιδίδοντας την έκθεση η κα Νικολαϊδου είπε ότι «σας παραδίδω την έκθεση του Γραφείου μου για το έτος 2019. Σε αυτή καταγράφονται οι δραστηριότητες του Γραφείου μου, ένα χρόνο ακριβώς μετά την εφαρμογή του καινούριου ευρωπαϊκού πλαισίου το οποίο σηματοδότησε για την κοινωνία τις γενικές υποχρεώσεις για αυτούς που επεξεργάζονται προσωπικά δεδομένα, αλλά και πολύ ενισχυμένα δικαιώματα για τους πολίτες. Οι πολίτες καθημερινά ασκούν τα δικαιώματα τους και εμείς καθηκόντος είμαστε σε θέση να απαντήσουμε σε όποιους προβληματισμούς, ερωτήματα και παράπονα των πολιτών».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «θέλω να σας ευχαριστήσω αλλά και να σας συγχαρώ γιατί πραγματικά μέσα από τη μεθοδευμένη και αυστηρή προσήλωση στη νομοθεσία και γενικότερα στο κλίμα που ευρύτερα ανά το παγκόσμιο επικρατεί δημιουργήθηκε πια η συνείδηση της προστασίας των προσωπικών δεδομένων, με αποτέλεσμα σήμερα να γίνεται κατανοητό ότι πρέπει να προστατεύεται η προσωπικότητα και η ιδιωτική ζωή του καθενός και έτσι να ζούμε σε μια πλέον πιο σύγχρονη εποχή.

Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι η Κύπρος διακρίνεται στην προστασία των προσωπικών δεδομένων. Εύχομαι να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο, κάτι για το οποίο δεν έχω καμιά αμφιβολία, για να κάνουμε ακόμα πιο αποτελεσματική και την υλοποίηση του νόμου και την προστασία των προσωπικών δεδομένων του κάθε πολίτη».