Νέες αποκαλύψεις για τον Συνεργατισμό, στη διάρκεια συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής. Σημείο αιχμής η ανάθεση των μη εξυπηρετούμενων δανείων του πρώην Συνεργατισμού, ύψους 7,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ χωρίς προσφορές.

Ο δικηγόρος Νίκος Παπαευσταθίου, εκ μέρους του δικηγορικού γραφείου Τάσος Παπαδόπουλος, ανάφερε ότι δόθηκε γνωμάτευση στον Συνεργατισμό όχι για τη συμφωνία με την ΑΛΤΑΜΙΡΑ, αλλά για τις υποθέσεις οι οποίες είχαν σχέση με την Κύπρο, όπως τα εργασιακά ζητήματα. Γνωμάτευσαν επίσης το 2015 ότι έπρεπε να ζητηθούν δημόσιες προσφορές.

Η συμφωνία Συνεργατισμού με την ΑΛΤΑΜΙΡΑ έγινε το 2017 από Βρετανούς δικηγόρους και έτσι, αν το κράτος θέλει να στραφεί κατά της ΑΛΤΑΜΙΡΑ, πρέπει να καταφύγει στη βρετανική δικαιοσύνη. Δικηγόροι της ΑΛΤΑΜΙΡΑ Κύπρου και της ΑΛΤΑΜΙΡΑ Ισπανίας στην Κύπρο είναι το δικηγορικό γραφείο Κούσιος και Κορφιώτης, δηλαδή το γραφείο του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, κατήγγειλε ότι η Αστυνομία ακόμη δεν πήρε καταθέσεις από τον τέως Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, τον τότε Γενικό Διευθυντή του Συνεργατισμού, Νικόλα Χατζηγιάννη, καθώς και άλλους αξιωματούχους για το σκάνδαλο του Συνεργατισμού.

Η κ. Σουζάνα Πογιατζή, πρώην μέλος της Επιτροπείας του Συνεργατισμού που παραιτήθηκε, ανέφερε ότι εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Εποπτικού Μηχανισμού δήλωσε ότι για πρώτη φορά παγκοσμίως βρέθηκε αντιμέτωπος με περίπτωση ανάθεσης χαρτοφυλακίου 7.5 δις χωρίς προσφορές.

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, έκανε λόγο για σκανδαλώδη μεθόδευση της ανάθεσης των προβληματικών δανείων του Συνεργατισμού στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ, με μια σκανδαλώδη συγγραφή της συμφωνίας Συνεργατισμού- ΑΛΤΑΜΙΡΑ την οποία συνέταξαν οι δικηγόροι της ΑΛΤΑΜΙΡΑ.