Μαζί με όλο τον Ελληνισμό η Κύπρος τιμά σήμερα την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, το «ΟΧΙ» των Ελλήνων στους ξένους κατακτητές, στον φασισμό και αργότερα στον ναζισμό.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα τελεστεί στις 10 το πρωί πανηγυρική δοξολογία, στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Βαρνάβα, στη Λευκωσία, στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, της Προέδρου της Βουλής Αννίτας Δημητρίου, του Υπουργού Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου και του Πρέσβη της Ελλάδας Ιωάννη Παπαμελετίου.

Θα παραστούν επίσης μέλη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης, Κυπριανός Λούης.

Στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση, έξω από το οίκημα της Πρεσβείας της Ελλάδας, στη Λευκωσία, τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Με την παρέλαση που θα πραγματοποιηθεί κατά μήκος της Λεωφόρου Μακαρίου του τρίτου κορυφώνονται σήμερα στην Λεμεσό, οι εκδηλώσεις εορτασμού της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου.

Τον χαιρετισμό της παρέλασης η οποία θα αρχίσει στις 11 και 45 από τα φώτα του Αριέλ και θα καταλήξει στην διασταύρωση της Λεωφόρου με τον οδό Ιωάννη Πολέμη, θα δεχθεί ο Υπουργός Εργασίας Κυριάκος Κούσιος.

Θα παρελάσουν παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, σπουδαστές, μαθητές, οδηγοί, πρόσκοποι και τμήματα της πολιτικής άμυνας και της εθνικής φρουράς.

Νωρίτερα στις 10 το πρωί θα τελεστεί στον καθεδρικό ναό Αγίας Νάπας δοξολογία χοροστατούντος του Επισκόπου Αμαθούντος Νικόλαου.

Τον πανηγυρικό θα εκφωνήσει ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με την λαμπαδηφορία του σώματος κυπρίων οδηγών η οποία θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα από την Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και θα καταλήξει στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου.