Εντατικές είναι οι έρευνες της αστυνομίας και του Τμήματος Φυλακών σε σχέση με το θάνατο κρατουμένου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του χθες βράδυ. Το θύμα είναι Τουρκοκύπριος 41 ετών.  Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία διερευνά υπόθεση φόνου, καθώς το θύμα φέρει κτυπήματα από αιχμηρό αντικείμενο. 

Το θύμα εξέτιε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών που επιβλήθηκε από δικαστήριο αναφορικά με υπόθεση κατοχής μεγάλης ποσότητα μεταμφεταμίνης.

Η Ανακοίνωση του Τμήματος Φυλακών:

Με λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο ενός Τουρκοκύπριου κρατούμενου, ηλικίας 41 ετών, ο οποίος εξέτιε πολυετή ποινή φυλάκισης για διάφορα αδικήματα.

Ο κρατούμενος βρέθηκε από συγκρατούμενους του αναίσθητος στο κελί του και αμέσως ειδοποιήθηκαν μέλη του προσωπικού μαζί με νοσηλευτές όπου έσπευσαν στο μέρος παρέχοντας τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου ωστόσο παρά τις προσπάθειες, δεν είχε ανανήψει.

Η ιατρική λειτουργός πιστοποίησε το θάνατο του και ειδοποιήθηκε η οικογένεια του.

Τα αίτια του θανάτου διερευνώνται από την έρευνα που διεξάγεται από την Αστυνομία η οποία κλήθηκε από την πρώτη στιγμή να διερευνήσει, καθώς και από το Τμήμα Φυλακών.

Η Διεύθυνση των Φυλακών εκφράζει τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια του εκλιπόντος.