Εντατικές είναι οι έρευνες της αστυνομίας και του Τμήματος Φυλακών σε σχέση με το θάνατο κρατουμένου, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός στο κελί του χθες βράδυ.

Το θύμα είναι ο Τουρκοκύπριος Tansu Cidan, 41 ετών ο οποίος εξέτιε ποινή φυλάκισης οκτώ ετών σε σχέση με υπόθεση κατοχής μεγάλης ποσότητας μεταμφεταμίνης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας διερευνάται υπόθεση φόνου εκ προμελέτης.

 Τον 41χρονο εντόπισαν συγκρατούμενοι του γύρω στις 10 το βράδυ και ειδοποιήθηκαν μέλη του προσωπικού μαζί με νοσηλευτές όπου έσπευσαν στο μέρος για να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες, μέχρι την άφιξη του ασθενοφόρου, ωστόσο παρά τις προσπάθειες, δεν κατέστει δυνατόν να τον επαναφέρουν.

Μέλη της αστυνομίας μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου είχε μεταφερθεί η σορός του 41χρονου και κατά την επιθεώρηση της διαπιστώθηκε ότι έφερε πολλαπλά τραύματα και κακώσεις, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν οι Ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα και Ορθόδοξος Ορθοδόξου οι οποίοι διενήργησαν αυτοψία στη σορό.

Τα αίτια θανάτου του Τουρκοκύπριου αναμένεται να διαπιστωθούν κατά την νενομισμένη νεκροτομή που θα διενεργηθεί το απόγευμα.

Το Τμήμα Φυλακών εξέδωσε ανακοίνωση μετά το περιστατικό στην οποία εκφράζει την λύπη του και αναφέρει ότι τα αίτια του θανάτου του κατάδικου διερευνώνται από την Αστυνομία καθώς και από το Τμήμα Φυλακών.